BIZIDAY: MARȚI, 2 februarie 2016

  • Curtea de Conturi face lumină în misterioasa recesiune a anului 2014, un an electoral în care s-au topit nejustificat aproape 2 miliarde de lei. Sunt banii tăiați de la investiții publice ce au ajuns, cu s-au fără legătură cu ordonanța traseiștilor în conturile unor autorități locale ce i-au topit pur și simplu. 500 de sesizări penale au fost făcute în urma acestor controale.
  • DNA-ul începe anchetarea nerecuperării celor 60 de milioane de euro pe care statul ar fi trebuit să le recupereze de la afaceristul Dan Voiculescu. Mai puțin de un milion a fost recuperat până acum din această sumă deși a trecut un an și jumătate de la pronunțarea sentinței. Fiscul, sau reprezentanții săi sunt principalii suspecți în acest dosar.
  • Statele Unite își vor mări de patru ori bugetul de cheltuieli militare făcute în următorul an pentru apărarea europei de est. Numărul tancurilor, blindatelor și al tehnicii de luptă ce vor ajunge inclusiv în România va crește considerabil până în 2017. Sensul acestor mișcări de trupe este acela de a descuraja expansiunea Rusiei.