BIZIDAY: Joi, 15 octombrie 2015

UPDATE: Moderatorul îşi cere scuze pentru faptul că este un căscat şi a încurcat emisiunile. Acum este înregistrarea bună pe website.

Pe lângă reparaţiile costisitoare care vor trebui făcute la autostrada Sibiu-Orăştie, care vor fi suportate de bugetul de stat, foarte probabil România va trebui să returneze fondurile europene primite pentru construcţia acestei autostrăzi, în valoare de 370 de milioane de euro. Şi asta pentru că CNADNR a cerut clar ca drumul să fie inaugurat pe 15 noiembrie 2014, cu o zi înainte de turul doi al alegerilor, în ciuda explicaţiilor şi contraindicatiilor constructorului.
Marile partide ale României au toate datorii substanţiale. De exemplu, cei de la PNL şi PSD nu se înţeleg cine să plătească banii împrumutaţi în timpul defunctului USL. Pentru a acoperi aceste găuri, partidele încearcă să strângă bani de la membri, dar au şi hotărât, împreună, că alegerile de anul viitor să aibă campaniile finanţate de buget.
Probleme mari au apărut în Republica Moldova, unde fostul premier Vlad Filat, pro-european, a fost arestat de către organele anti-corupţie pentru că ar fi luat mită 200 de milioane de euro de la milionarul pro-rus Ilan Shor, şi ar fi fost implicat în dispariţia miliardului de dolari din băncile moldoveneşti.
Despre toate acestea, dar şi despre loteria bonurilor fiscale, exportul de profit, studii în afară, bani din diaspora, profesori-poliţişti, petrolul celor de la ISIS, statui inutilizabile, geamuri solare, drone-curier şi despre dragostea românilor faţă de jocurile de noroc, puteţi afla în emisiunea Biziday din această seară.