BIZIDAY: Luni, 12 octombrie 2015

Au crescut deja salariile profesorilor cu 26.5%, iar Moise se aşteaptă ca, până la alegerile de anul viitor, această creştere să ajungă la 50%. Departe de noi să negăm necesitatea şi utilitatea acestei creşteri, dar problema Educaţiei în România nu este una care va fi rezolvată aruncând cu bani în ea. Mai ales când aceşti bani vin doar în perioada alegerilor. Dar din păcate, nici vorbă de reformă sau schimbări în învăţământul românesc.
Conturile RADET au fost blocate, iar bucureştenii s-ar putea să nu aibă apă caldă la iarnă dacă situaţia nu este rezolvată, iar companiile de gaze folosesc diverse metode că să vă facă să plătiţi anticipat, fără ca măcar să vă daţi seama.
În timp ce în România există 700,000 de şomeri, Oradea se pregăteşte să deschidă o linie directă de autobuz către Ungaria, pentru a putea aduce muncitori de acolo. Iar statul se pregăteşte să încurajeze companiile să angajeze tineri, dar această este un fel de discriminare pozitivă faţă de ceilalţi şomeri ai ţării.
Acestea, dar şi mai multe despre amnistia fiscală, despre lipsurile cabinetelor medicale de la sate, despre Siria, ISIS şi Putin şi despre noile probleme ale Volkswagen şi ale cluburilor de sport pe care grupul german le finanţează, puteţi afla în emisiunea Biziday din această seară.