Alegeri cruciale pentru Republica Moldova

rise Usatii arma

de Moise Guran

Săptămâna aceasta, Comisia Electorală de la Chişinău a scos de pe listele electorale partidul Patria al lui Renato Usatîi, un aventurier plătit de ruşi ca să aducă arme şi să pregătească o rebeliune la Chişinău, în cazul în care proeuropenii vor câştiga alegerile de duminică.

V-am povestit, mai prin vară, de faptul că ruşii finanţează cumpărarea la bucată a primarilor din Republica Moldova, astfel încât la alegerile din toamnă, ţara vecină să schimbe direcţia Europa cu o alta spre Moscova. Ăsta era planul A.

Dovedit cu finanţarea rusească, Usatâi a fost descalificat, scos din cursa electorală, dar ceea ce mă îngrijorează, cu adevărat, este zâmbetul acestuia şi satisfacţia ce i se putea citi pe faţă după verdictul Comisiei Electorale de la Chişinău.

Rise Project şi presa de la Chişinău au dezvăluit planul de destabilizare al Republicii Moldova după ziua de duminică. Singura şansă a acestei ţări este un vot masiv împotriva comuniştilor şi a socialiştilor, partidele care, împreună, au acum cam 40% din voturi.

Din păcate, forţele pro-europene nu sunt nici ele unite şi nu înţeleg nici pericolul, nici momentul istoric. Cu adevărat important nu este, nici cine va fi premier, nici cine va fi preşedinte, cu adevărat important este ca Moldova să rămână pe traiectoria europeană şi, cu ajutorul României, să facă paşi repezi spre bunăstare şi integrare. Până nu va fi membru deplin al UE şi al NATO nimeni, nici măcar România, nu va putea să garanteze cetăţenilor Republicii Moldova, nici pacea, nici ieşirea din sărăcie.

rise ChisinauOricum, Bucureştiul şi Chişinăul trebuie să păstreze deschise canalele de colaborare în toate cazurile, căci, indiferent de rezultatul alegerilor, moldovenii rămân parte a poporului nostru şi, deci, va trebui să-i ajutăm şi dacă ne înjură, aşa cum făcea sinistrul Voronin, în vreme ce România trimitea ajutoare alimentare unei Moldove afectată grav de secetă.

Sângele apă nu se face, să nu uităm asta!