GIULEŞTI, O REDUTĂ DINTRE GRIVIŢEI ŞI PLEVNEI

de Moise Guran

Inspirati dintr-o poză dă undeva dă pă net, urmaşii lui Valter Mărăcineanu încep în Giuleşti cu schema atacului de la Smârdan. Un jandarm strigă dă pă parapet că scena cu căţărarea e în altă poză, în a cu Griviţa şi că Valter a terminat-o prost. Nu-l aude nimeni.

Încep bubuiturile. Câteva scaune iau foc, da nu-i bai că le plăteşte javra de Copos. Cum zice un celebru de la teveu, hai că abia ne-am încălzit…

Tribuna e izolată iar eroii sunt înconjuraţi. Mingea se opreşte, iar fotbaliştii iau şi ei aminte cum trebe apărate culorile Stelei. În spatele pozei Jandarmii parchează deja dubele la ieşirea din stadion.

Din dreapta gaborii încep contra-atacul pe flanc. La un semn, ultraşii-eroi degajează bâte, torţe, probe de orice fel direct în teren. Acu ce dracu mai au cu noi, că suntem complet dezarmaţi. Bubuiturile veneau băi gaborilor numa din inimile noastre mari de stelişti.

Şumudică crede că o degenerare la masa verde e mai sigură decât o continuare pe teren. Îl îmbrânceşte pe unu de la Steaua, întrebându-l dacă plăteşte Gigioc scaunele arse? Că domnu Copos n-are bani nici de salarii…

Jandarmii realizează un staul profesional în formă de T. Vajnicii eroi dintre Griviţei şi Plevnei sunt împinşi ca miei din spate şi frăgeziţi la mijloc. La ieşirea din stadion vor fi încărcaţi în dube şi transportaţi în abatoarele poliţiei. Lupta e pierdută, dar eroii rămân. În arest peste noapte. Vor afla dimineaţă că sacrificiul n-a fost în zadar. Steaua bate Rapidul cu 1-0. Ce-i drept doar la fotbal, dar nimeni nu-i perfect.

În reluare jandarmi controlând profesionist situaţia cu şuturi pe interior şi pălmi prieteneşti după capul eroilor din Giuleşti. Aproape două milioane de microbişti aflaţi în faţa micilor ecrane află şi ei în sfârşit de ce plătesc de atâţia ani jandarmeria. Zău că a meritat!

Scor final 280 de amenzi la şapte dosare penale! Tolontan mărturiseşte spăşit că în cele 15 minute de întrerupere el s-a uitat la gagicile de pe sport.ro