Ziua cea mare

de Ionuţ Văcaru

Cu rugămintea de a-mi scuza blasfemia, astăzi e sâmbăta mare pentru Apple. Căci este ziua în care iPad-ul este scos în sfârşit la vânzare! Nu la noi, ci doar în Statele Unite. Şi nu are 3G, ci doar WiFi. Dar varianta cu 3G o să vină şi ea în scurt timp.

La cât a fost înjurat în ultimele săptămâni, a început să îmi fie milă de iPad. Ba că nu are cameră foto sau webcam, ba că nu e telefon, ba că nu are multitasking, ba că nu are flash. Ok, trebuie să recunoaştem, nu are nici o utilitate practică, dar dacă e să ne cumpărăm un iPad nu o facem pentru a proiecta centrale nucleare sau pentru a-l folosi ca gigacalorimetru. Îl luăm pentru a ne distra. Iar iPad pare un gadget destul de distractiv… în felul lui ciudat. Paginile de internet se văd minunat pe el. E practic un browser portabil. Iar testele pe care le-am văzut pe ici pe colo arată că iPad este o excelentă consolă de jocuri portabilă. Este în acelaşi timp şi un reader de cărţi electronice. Şi, luat la puricat, probabil că mai are câteva atuuri ce aşteaptă să fie descoperite. Bineînţeles că are şi bug-uri, dar cred că astea sunt inevitabile indiferent de numele producătorului.

Deci hai să lăsăm iPad-ul în pace! Presa a tot scris despre acest subiect şi cred că oricine se gândeşte să-şi cumpere un iPad are suficiente argumente şi contraragumente cât să ia decizia corectă. Potenţialii clienţi sunt informaţi, iar asta e tot ce contează. Şi, până la urmă, fie că place, fie că nu, iPad nu este nimic altceva decât o verigă în evoluţia tehnologiei. Va trebuie aceptat aşa cum e şi cred că putem să ne bazăm pe faptul că feedback-ul clienţilor va modela în bine viitoarele produse Apple.