Cavalerii Aerului

Colegii de la Europa FM realizează o emisiune de reportaje, într-un format media care m-a încântat. Experimentând şi noi această lume nouă, mi-am dat seama că sigur v-ar plăcea şi vouă, cititori pretenţioşi ce sunteţi, să ascultaţi chestii pe care nu le găseşti pe toate radiourile din România.

[audio:https://www.moise.ro/wp-content/uploads//2012/02/Cavalerii-aerului-Victor.mp3|titles=Cavalerii Aerului]

Povestea lui Ion Dobran(stânga) şi a lui Barrie Davis(dreapta), cei doi piloţi care s-au înfruntat deasupra Ploieştiului pe 6 iunie 1944 este relativ cunoscută. Dar să vedeţi cum sună povestită din gura celor doi, acum după aproape 70 de ani de la acel eveniment cum le-a influenţat acea luptă viaţa şi cum au auns prieteni peste timp doi oameni care au încercat cândva să se omoare. Ca să o ascultaţi mai daţi un click pe poza de sus.

Reportajul este realizat de colegul meu Victor Marin, care, o să vă daţi repede seama, este un tânăr pasionat de istorie.

După ce ascultaţi reportajul despre Cavalerii Aerului, gândiţi-vă că poate aţi vrea să aflaţi, într-un stil similar, mai multe şi despre Ciuma lui Caragea, un evenimnt care a înjumătăţit populaţia Bucureştilor. Dar pentru asta va trebui sa ascultati emisiunea de la radio.