ULTIMA ORĂ! ROMÂNIA VA SCĂPA DE SFÂRŞITUL LUMII!

de Sorin Munteanu

Păcat! Vine 2012 cu sfârşitul lumii şi nimeni nu s-a gândit să-l facă (apoi să-l şi propună) preşedinte peste toate mările şi oceanele. Şi întinderile de uscat, peste tot ce mişcă sau s-a oprit. Preşedintele lumii, cum ar veni. Omenirea are nevoie de unitate, de consens. De o palmă, să se trezească la realitate. Şi de umor de prost gust ca să poată râde ca proasta când o veni sfârşitul lumii. Pentru că s-ar demonstra că palma a fost trucată şi, pe cale de consecinţă, omenirea nu s-a trezit la realitate pentru că nu a primit nicio palmă. Şi, pe cale de consecinţa, va muri. Păcat!

Un om ca el… N-o să poată să conducă sfârşitul lumii. Sau lumea, la sfârşit. S-a mulţumit să se mulţumească, aşa, cu o ţară nici prea mare, nici prea mică, nici prea frumoasă, nici prea urâtă, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Să o conducă doar pe ea la sfârşit. Păcat! Fratele Guţă ar fi cântat imnul omenirii. Ce frumos, ce poveste, să mori de catharsis în stare avansată. Pentru că, până la urmă, ce este omul? Un animal. Şi cine l-ar reprezenta mai bine, planetar, dacă nu domnia sa, domnu’preşedinte – un animal antisocial, dar politic. Şi cam atât.

SPER, TOTUŞI, CA ROMÂNIA SĂ PRINDĂ SFÂRŞITUL LUMII. Deşi nu cred şi e păcat pentrucă sunt convins că va fi tare frumos.

P.S.

La ţară, când eram mic, bunicii îmi spuneau că bibilica – pasărea – spune „păcat-păcat”. Aşa spun şi eu acum „păcat-păcat”. Ca bibilica. Nu pasărea.