Nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze. Dar nimeni nu poate fi obligat să păstreze un angajat inutil

Moise Guran

Am avut o Kafka-fază, ieri, la mall, într-una dintre escapadele mele maximum bilunare, în care mă împinge foamea către ultimul etaj, ăl cu food-court și mizerii pe cât de delicioase pe atât de nesănătase. Cer mâncare la ghișeu, iar băiatul de acolo (n-avea mai mult de 25 de ani) zice – Da’ sunteți vaccinat? Îhî, răspund eu fericit, simțindu-mă ca-n Danemarca. Aveți cod de ăla, să-l scanez? Dap, ia de-aci! Bing! Bun! Dar dumneavoastră sunteți vaccinat? îl întreb și eu într-o doară… Nope! Păi, și cum procedăm pe mai departe, zic eu? Dar colegu’ care dă cu cuțitoiul în șaorma de pe rotisor? Nope! Dar eu, gata, mă vaccinez, zice colegul. Dar doamna care împachetează delivery? Doamna da, că e venită din India și nu vrea probleme. Dar domnișoara de la casă? Io nu mă vaccinez, că mie îmi plac copiii, vreau să am copii și nu vreau să rămân sterilă de la vaccinuri, zice domnișoara ritos, budenist așa, gata-gata să-mi și ardă una dacă o fi cazul. Bun. Iau haleala pe tavă, mă duc către mese și observ că sunt băgate în țarc, astfel încât să rămână o singură intrare, unde mă așteaptă un paznic, tot cu telefonul, să-mi mai scaneze încă o dată qr-codul. Bing, din nou, și… spuneți data nașterii, îmi mai zice paznicul. Îi zic, apoi întreb – dar nu scrie acolo? Ba da, zice și el. Dar eu ca agent de pază n-am voie să vă cer buletinul, că nu-s polițist. Mai devreme a venit unul cu certificatul lu tac-su. Nu e greu de copiat codul ăsta, așa că mai întreb și data nașterii, de verificare. Bun! Minimalist, dar bun. Peste câteva zile vor avea toți qr-cod de la pretini, părinți, bunici, și vor ști și data nașterii.

Întâmplarea face să am și eu aplicația aia de scanat, că am descărcat-o s-o verific. STS-ul, care a făcut-o din iunie, nu și-a pus problema să-i atașeze și poza din buletin la scanare, ca să nu mai fie nevoie să-mi ceară paznicul buletinul. Era o idee bună, că mecla mea nu e protejată de GDPR, dacă ies cu ea pe stradă, nu? Fiecare dintre noi își face fața publică în fiecare zi, nu?

Până acum au folosit aplicația doar cei de la Poliția de Frontieră, care au și dreptul și îți cer oricum și buletinul. Totuși, posibilitatea paznicului de a cere buletinul poate fi reglementată, cred eu, și e chiar musai să fie, ca să nu facem și din Certificatul Verde European o altă formă românească fără fond. 

Dar obligativitatea vaccinării… poate fi reglementată?

Ce nu poate fi reglementată, nici chiar de parlament, este tortura. Să obligi pe cineva să se vaccineze e tortură. Nu se poate. La fel cum tortură ar fi să obligi un chirurg să-și pună mănușile când operează. Dacă nu vrea, poți să-i sucești mâinile la spate, și, unul câte unul, să-i împingi sadic degetele sale delicate pe găurile reci, strânse și cu miros de plastic ale mănușilor chirugicale? Nu poți! E tortură! Și totuși, dacă  ar opera fără mănuși, chirurgul ar risca să omoare pacientul, prin livrarea unor microbi direct în inimă, plămâni, ficați, sau ce mai deschide la operație chirurgul respectiv. Nu e sigur că l-ar omorî, multe secole chirurgii n-au purtat mănuși, că nu se știa că există viruși, bacterii și microorganisme care nu se văd cu ochiul liber. Unii pacienți trăiau, alții mureau, cert este că după ce s-a reglementat dezinfectarea instrumentelor și purtatul mănușilor chirurgicale, au murit mai puțini.

Azi, dacă un chirurg nu vrea să poarte mănuși, el nu mai poate opera. Dar nu-i poți pune doctorului Cutărescu mănușile cu forța! Nu le poartă, nu operează! Nici el nu poate spune că i-a fost luat dreptul la muncă, dreptul de a-și practica meseria de chirurg, pentru că nu i s-a permis să opereze fără mănuși. Dreptul său la muncă rămâne, poate de exemplu să ocupe funcții administrative în cadrul spitalului, sau funcții legate de curățarea podelelor sau a toaletelor, în care dacă nu se protejează se pune doar pe el în pericol și așa mai departe, sau se poate recalifica într-o altă meserie, sau își poate pune singur mănușile și să fie chirurg. E la alegere, deci nu e tortură.

Astfel de reguli există în multe domenii de activitate în care diferiți profesioniști interacționează cu sănătatea publicului. De exemplu, cei care lucrează la bucătăria unui restaurant sunt obligați să se spele pe mâini. Dacă nu o fac (și în România am avut cazuri în care s-au îmbolnăvit clienți exact cu bacterii găsite apoi în intestinele unui bucătar, ceea ce arată că respectivul nu s-a spălat pe mâni după ce a fost la weceu) ei nu mai pot lucra la bucătărie. Dacă lucrează totuși la bucătărie, riscă acuzații de vătămare sau chiar ucidere din culpă, pe lângă riscul asumat de firma lor de a da faliment și deci de a-și pierde toți ceilalți angajați joburile.

E nevoie de o lege pentru a permite în mall-uri, la spectacole sau restaurante doar accesul celor care au qr-code?

Nu! Acestea nu sunt chestiuni esențiale, poți să-ți iei haine și din alte locuri decât de la mall (un loc aglomerat), poți să-ți iei mâncare și de la market (accesul acolo nu poate fi interzis) nu neapărat de la restaurant, la fel cum poți trăi fără să mergi la concert. Nu e nicio discriminare, sau dacă e, e reglementată deja prin Legea Stării de Alertă (55/2020) care introduce deja tot felul de beneficii discriminatorii (zile libere, bani) pentru vaccinați, dar și interdicții care pot fi stabilite de guvern în situația epidemică de acum. Deci, desigur, guvernul poate institui restricții, așa cum a mai făcut deja prin închiderea mall-urilor și a restaurantelor, pe care apoi să le limiteze tot el prin acordarea privilegiului de a merge totuși la mall sau la restaurant celor vaccinați. Guvernul nu ia drepturi nereglementate ci dă drepturi prin discriminare pozitivă celor vaccinați.

Adevărata problemă se pune însă atunci când vine vorba de angajații din mall-uri sau HoReCa. Eu, la mall, ieri, am trecut poate pe lângă 50 de oameni. Prin fața domnului nevaccinat care mi-a servit mizeria aia gustoasă și nesănătoasă au trecut sute, fiecare dintre ei trecând apoi pe lângă alte zeci. Păi, și atunci… ce-am făcut? El poate servi clienți vaccinați, dar nu poate fi obligat să se vaccineze! Sau poate?

Diferența dintre obligarea unei persoanei de a se vaccina și obligația reglementată pentru ocuparea unui anume post, specific

Bun. Sunt două chestiuni în dezbatere și ele trebuie bine separate. Pentru că n-au legătură, deși cei interesați o fac. Vaccinarea nu poate fi obligatorie. Chiar e tortură! Nu pot fi luați oamenii cu arcanul de pe stradă pentru a fi apoi inoculați cu forța! Unii nu vor să-și introducă corpuri străine în corp, alții cred că dacă își introduc nu vor mai face copii (shh!), alții pare că au descoperit pe undeva prin Biblie interdicții de vaccinare… Treaba fiecăruia ce face cu corpul lui, sau ce legătură face între Diavol și Pfizer. Dar nu e treaba fiecăruia ce face cu corpul altuia! Iar ce face ocupantul unui anume post cu corpul altuia intra în sfera regulilor de sănătate publică, iar asta poate fi reglementat, așa cum și este deja, în multe alte meserii, cum ar fi cea de bucătar sau de chirurg.

Poate fi concediat un angajat care refuză vaccinarea?

“Ce facem dacă cineva refuză? Ce decizie luăm? Sancţiune salarială, desfacem contractul de muncă, este penal, cum mergem mai departe? Şi aici sunt discuţiile, pentru că e uşor să vii cu vaccinarea obligatorie, să impui această măsură, dar vreau să ştiu ce facem şi după aceea cum mergem mai departe?” s-a întrebat aseară la televizor premierul Florin Cîțu, menționând Ipocrit că el este pentru certificatul verde și testare.

Context

Cîțu e Ipocrit, cu cel mai mare I care ar putea exista, și anume I de la Iohannis. Pentru că pe 6 aprilie, acum  nici șase luni, tot el, Cîțu, spunea că nu împarte românii între vaccinați și nevaccinați, refuzând aprioric să introducă certificatul verde în restaurante, o măsură luată peste vară de toate țările europene și nu numai. Președintele Iohannis, de la care vine Iul-ipocrit, s-a pronunțat împotriva “vaccinării obligatorii” pe 17 iulie, la fel de clar și de fără echivoc cum s-a pronunțat pentru vaccinarea obligatorie acum două zile! Evident, acești doi oameni sunt principalii vinovați de declanșarea valului 4 în România, un adevărat tsunami, după cum se arată, cu dublări de cazuri de la o zi la alta și morgi pline de cadavre acum, în debutul său. Nu ziceți că n-aveau de unde să știe, că a spus-o clar Valeriu Gheorghiță, pe 8 iulie, iar acum o lună, pe 24 august, l-a proclamat cu subiect și predicat. Dacă veneau acum o lună cu aceste măsuri, luate de toate țările europene de la 1 iulie, salvau câteva sute sau câteva mii de oameni, Dumnezeu știe câți, dar o să aflăm și noi în câteva luni. 

Acum să revenim la dilema domnului Cîțu… ce facem cu cei care refuză să se vaccineze? Păi, de principiu, fiecare face ce vrea sub acoperișul propriu. Acum, în momentul ăsta, niciun patron nu poate concedia un angajat pentru că nu s-a vaccinat, ar fi discriminare dar după ce ai reglementat că pentru a ocupa posturi precum cele de medici, profesori, vânzători la supermarket, chelneri, sau ce mai consideră experții (nu eu, nici Cîțu, nici CCR) că-s de risc pentru sănătatea publică, fiecare angajator, că e restaurant, că e market, că e spital, școală sau autoritate de taxe locale, face ce crede că e mai bine cu un angajat care nu-i mai este folositor pe un post sau altul. Îl poate concedia, dacă nu-l mai poate folosi pe postul său pentru că nu s-a vaccinat? Desigur, ar fi răspuns acum nici doi ani un Cîțu libertarian, atât de diferit de populistul care candidează azi la șefia unui partid despre care tot el spune (Ipocrit din nou, după ce și-a rupt guvernul ca să-i dea șpăgi din PNDL) că a început să semene cu PSD.

Da, este dreptul unui angajator să realoce respectivul salariat la o altă muncă, sau să-l trimită în șomaj tehnic, în concediu poate, habar-n-am, sau să-l concedieze, dacă nu mai are ce face cu pregătirea sau cu etica lui. Păi și concediem 30% dintre medici? se întreabă din nou Cîțu… Confuzie! Potrivit sindicatelor, sunt 30% din cadrele medicale (deci nu medici) care nu s-au vaccinat. Eu nu-s expert, dar trăiesc în România și da, am văzut nu numai medici nevaccinați, am văzut medici de familie care distribuie la cabinet aghiasmă și mir, medici care fac campanie împotriva vaccinării și îi ceartă pe pacienți atunci când află că s-au vaccinat. Îi mai vedeți și pe la televizor, dar aceia sunt puțini și, dacă mă întrebați pe mine, fac atât de mult rău societății încât ar fi trebuit concediați deja, de mult, fără discuții, dar cu reglementare! Cu singura și marea condiție ca Parlamentul, nu Guvernul, să fi reglementat anterior obligativitatea vaccinării într-o anumită profesie, așa cum a făcut și Franța, cum s-a pronunțat și CEDO și cum nicio instanță din România, cu excepția CCR (care nu e instanță ci un rahat politic) nu ar îndrăzni să se pronunțe împotrivă.

Am fost clar? Sesizați diferența pe care dl Cîțu pare că nu o sesizează, dar după care se „tupilează” totuși, oportunist în propria neștiință? 

1. Nimeni, nicio persoană anume, nu poate fi obligat/ă să se vaccineze. 

2. Parlamentul poate reglementa, nu obligativitatea vaccinării unei persoane, ci obligativitatea ca anumite posturi (publice și private) să fie ocupate de persoane vaccinate, din rațiuni de sănătate publică, argumentat, în baza unor avize de la INSP sau ce experți or mai da astfel de avize.

3. Abia după aceea, statul, ca orice angajator, poate legal dispune de angajații săi care pot deveni inutili sau ineficienți pe anumite posturi, fie prin realocare pe alte posturi (în care nu riscă să-i îmbolnăvească pe alții) fie prin ceea ce se face orice angajator cu orice angajat inutil, adică prin concediere.

Deci nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze, dar nici un angajator nu poate fi obligat să păstreze un angajat care, obiectiv și legal, nu poate fi folosit la treaba sau pe postul pentru care a fost angajat. 

Acum… Vă mai amintiți declarația lui Ilie Bolojan, la preluarea funcției de președinte al CJ Bihor, anul trecut? A zis că 20% dintre angajații Consiliului Județean mănâncă degeaba niște salarii de milioane de euro și că îi va da afară. De atunci și până acum, zic gurile rele, Bolojan a concediat nu 20% ci cam 50% dintre angajații respectivi, că atâția s-au dovedit inutili. Pentru că Bolojan este un manager public adevărat și, mi se pare mie, liderul de facto al PNL (unul de care și Iohannis se teme). Mai exact cărui PNL vrea domnul Cîțu să-i devină lider, după declarația asta în care se întreabă ce se va face cu angajații săi care nu vor să se vaccineze? Cîțu tocmai a explicat de ce el nu este Bolojan.