Video Piața Victoriei | În așteptarea „glonțului de argint” – cum schimbă votul din Parlament calculele pentru turul 1?

Parlamentul ține Guvernul propus de Ludovic Orban cu sufletul la gură. 235 de parlamentari au intrat în ședință la ora 14.00 – suficienți cât votul pentru învestirea Guvernului să aibă loc azi, dar nu și pentru ca PNL să aibă certitudinea că va înlocui PSD la putere.

Surpriza a venit, în ultimul moment, de la Pro România. Șase deputați din partidul lui Victor Ponta sunt în plen, gata să voteze Guvernuul, în ciuda imperativelor contrare venite de la vârful formațiunii.

Nu mai e cale de întors, la finalul acestei zile fie Parlamentul va învesti Guvernul Orban, cu toți cei trei miniștri ai săi respinși în comisii, fie președintele Klaus Iohannis va trebui să propună un alt premier.

Care va fi rezultatul votului și cum schimbă calculele pentru alegerile din 10 noiembrie? Mai pot fi influențate procentele lui Klaus Iohannis?

Va intra Viorica Dăncilă în primul tur ca premier în funcție sau ca fost prim-ministru? Îl va costa sau îl va ajuta pe Dan Barna votul USR pentru susținerea Cabinetului Orban? Cât mai înseamnă trădările politicienilor în ochii electoraatului?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran revin de la 18:15 alături de Anca Simina, pentru a răspunde la toate aceste întrebări în dezbaterea de luni din „Piața Victoriei”.