Video Piaţa Victoriei: Un eșec #Colectiv | 1500 de zile în beznă. Câtă încredere mai putem avea în instituții?

Cu două zile înainte de comemorarea a patru ani de la tragedia din Colectiv, în țara lui „avem de toate” încă nu avem nimic. Nici măcar adevărul în întregul său.

Premierul demis, Viorica Dăncilă, omite întrebările ridicate deja public despre atitudinea secretarului de stat Raed Araft după publicarea – în „Libertatea” – a imagililor filmate de ISU în noaptea incendiului.

Baricada tăcerii e întărită de președintele Klaus Iohannis, în timp ce premierul desemnat, Ludovic Orban promite vag „o evaluare a activității ISU și a lui Raed Arafat” de către ministrul Marcel Vela, dacă va fi învestit în funcție.

O spuneam săptămâna trecută, după uciderea unui pădurar în Maramureș, o putem spune din nou – suntem singuri și ne putem întreba cât se poate de legitim dacă, în lipsa unor idoli care să dea agențiilor, departamentelor și parchetelor chipul lor, mai avem instituții în care să credem, mai trăim într-un stat în care să fim apărați sau doar într-o țară desenată pe hartă.

E întrebarea la care vă invităm să ne răspundeți și de la care pornim dezbaterea de luni cu scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu și cu jurnalistul Moise Guran, în „Piața Victoriei”, de la ora 18:30.