Pericol! Referendumul – un exercițiu general de fraudare masivă a alegerilor din 2019 și 2020

Moise Guran

Mise-en-place-ul e perfect. Referendumul se organizează în două zile și o noapte, iar evidența electronică a votului a fost eliminată. Posibilitatea fraudării prin umflarea prezenței, în special, este deschisă, dar pesediștii nu vor avea bătăi de cap nici cu rezultatul. Pot întreba și dacă Dragnea e cel mai frumos băiat din lume, iar rezultatul să arate că e fată și mai e și virgină pe deasupra. În paralel, se accelerează procesul de schimbare a Procurorului General și de găbjire a Justiției, așa că vor putea fura fără frică. Dar cel mai important efect al acestui referendum este efectul asupra baronilor PSD – ei vor acționa cu toții ca un GIO, din nou, și vor înțelege două lucruri: 1. că nu contează cât de nepopular e Daddy, va câștiga toate cele patru runde de alegeri din 2019 și 2020; 2. Daddy e, pe cale de consecință, deja dictator și e periculos să te pui cu el.

Teoretic, se pot prezenta la referendum 10% care să voteze NU în proporție de 90%, iar rezultatul să fie că au participat 50%, care au votat DA în proporție de 87,3%. Dacă vă mai amintiți, la alegerile din 2016 buletinele au fost scanate și numărarea votului filmată. Un soft, deja funcțional, putea spune imediat dacă un alegător a mai votat altundeva, dacă CNP-ul său există sau e fals. La încheierea scrutinului, tabletele de scanare s-au transformat în camere de luat vederi care au dublat procesele verbale de numărare a votului. Sigur, au mai existat și erori, dar cei care pretindeau că n-au votat când softul spunea că au votat, erau invitați să completeze o declarație olografă, practic o probă clară în cazul unei cercetări ulterioare. Efectul psihologic asupra celor care ar fi vrut să fraudeze votul a fost perfect chiar dacă, din păcate, exact la acel scrutin din 2016, probabil cel mai corect din istorie, românii au ales să absenteze masiv. Dragnea a câștigat guvernarea cu doar 3,2 milioane de voturi cinstite. 

Așadar, deși are la dispoziție o cheie de verificare a fraudelor (numărul total al buletinelor introduse în urnă trebuie să fie același cu cel al buletinelor scanate și confirmate de softul de numărare) Guvernul Dăncilă renunță la verificarea electronică a prezenței la vot, renunță la filmarea procesului de numărare a voturilor, ba, fiind referendum se poate vota oriunde (nu numai la secția la care ești arondat), iar referendumul mai și ține două zile între care se află o noapte. Dacă peste noapte se înmulțește numărul de voturi din urnă (și din registru că, spre deosebire de calculatoare, registrele nu comunică între ele) aia e!

Pro Democrația și USR deja au protestat și cer Avocatului Poporului să atace ordonanța la CCR.

Urnele le păzește Jandarmeria, o instituție compromisă, deja aservită PSD. Dacă ai o plângere, o faci la Poliție, altă instituție subordonată lui Carmen Dan, omul de care Dragnea ține cu dinții. Poți face plângerea și la Parchet, dar, ce întâmplare, Tudorel Toader se apropie de finalul evaluării Procurorului General și, chiar dacă nu va reuși schimbarea acestuia până la referendum, chiar și propunerea schimbării lui va avea un efect puternic asupra celorlalți procurori, căci președintele Iohannis iar “nu va avea ce să facă”. După decapitarea DNA și inevitabila subordonare a tuturor parchetelor, schimbarea Legii CSM, aerul în Justiție se va fi schimbat total.

Probabil rundele de alegeri prezidențiale, parlamentare și locale ce se vor desfășura în 2019 și 2020 nu vor avea două zile și o noapte la dispoziție, dar vor avea un aparat deja prins în vinovăția ineviatbilei fraudări a acestui referendum. Un aparat care va înțelege ce poate face Dragnea și care va dori să fie cu el, nu împotriva lui. Modalitatea de fraudare reprezintă un detaliu, ceea ce contează este determinarea.

Subordonarea Justiției și fraudarea alegerilor reprezintă ultimii pași ai trecerii de la un regim iliberal (democrație simulată) la o dictatură pe față. Se termină o epocă! Nu cred să mai avem nici presă liberă prea mult timp (deja e din ce în ce mai hărțuită, mai izolată, mai slabă) la fel cum opoziția va rămâne ceva formal, de operetă. Chiar și vocile de opoziție din interiorul PSD vor amuți, așa cum amuțite au tot fost în ultimii doi ani. Cei care vor îndrăzni să mai protesteze vor primi gloanțe, nu gaze, nu bastoane. Cine crede că toată această pregătire de fraudare a referendumului este o întâmplare sau o neglijență se înșală! Schimbările legislative, hărțuirea Justiției, deturnarea dezbaterii publice spre inamici imaginari, xenofobie și ură… de doi ani ne îndreptăm spre asta, pas cu pas! Până și orbii vor vedea acum, dar va fi prea târziu. Este deja târziu!