Mi-a răspuns Avocatul Poporului! După un an! O rușine de răspuns!

La aproape un an de la articolul meu, prin care sesizam Avocatul Poporului cerându-i să oprească modificarea Codului Fiscal prin ordonanță de urgență, am primit răspuns. Un răspuns lung și inutil, căci instituția condusă de Victor Ciorbea se face că nu înțelege ce am sesizat. Nu analizează cumulativ efectul celor trei acte, așa cum am cerut, dar, cel mai important, nu ia în considerare faptul că actuala constituție, bună, rea, așa cum o fi ea, interzice în mod clar și explicit modificarea prin OUG a drepturilor și îndatoririlor (sistemul de taxe și contribuții) fundamentale.

Întâmplarea (?) face că uite, la un an de la respectiva ordonanță, ea încă nu a fost aprobată prin lege de către parlament, ba chiar a mai suferit încă trei modificări, tot prin ordonanță de urgență. Ceea ce este o bătaie de joc la adresa contribuabilului din banii căruia vă luați voi salariile alea barosane, măi sinecuriștilor!

Azi vorbim la tot pasul de modificarea Codului Penal sau de amnistie și grațiere prin ordonanță de urgență, iar modificarea Codului Fiscal în acest fel a devenit o practică largă, deși nicio constituție nu poate fi mai clară decât este deja actuala lege fundamentală. O rușine! Nu numai că orice text, oricât de bun și clar, poate fi încălcat atunci când îl interpretează niște golani, dar uitați-vă cum ne-am adaptat noi ca societate la aceste realități! Dacă în februarie 2017 eram toți revoltați de OUG 13 (anulabilă din același motiv), acum ne rugăm de Dragnea și de pesediști să nu facă același tip de abuz, resemnați că n-avem cum să-i împiedicăm.

Așa nu se mai poate! Aceasta nu mai e democrație! Avem nevoie de o reformă mult mai profundă a Constituției și a statului român decât „Fără penali în funcții publice”! Democrația noastră e deja istorie și fiecare clipă pierdută este una în care ne obișnuim cu noul regim, iliberal.

Atașez integral răspunsul primit de la Avocatul Poporului și mulțumesc celor aproximativ 200 de cititori care (înțeleg din răspuns) au trimis, alături de mine, această sesizare.