Cățeii sunt ca stăpânii. La revedere doamnei cățeilor!

Moise Guran

De acum orele doamnei Carmen Dan la conducerea Ministerului de Interne sunt numărate. Nu mai este vorba despre un caz de pedofilie, nu numai pedofilie, e vorba de corupția din Poliție, de un sistem pe care l-a patronat și pe care l-a inspirat, prin politicile generale ale sale și ale guvernelor din care a făcut parte. Pedofilul prins săptămâna asta a fost identificat acum un an, dar Poliția l-a acoperit. Nu o spun eu, o spun procurorii. De ce l-a acoperit? De ce nu? De un an, România e oricum cu susul în jos.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 spune cu subiect și predicat faptul că după o agresiune comisă în decembrie 2016, agentul Eugen Stan a fost identificat, fiind prins în flagrant de soțul unei femei pe care o trăsese într-o scară de bloc, (a fost identificat cu nume și prenume, adică), dar colegii săi nu numai că nu le-au precizat procurorilor că acesta era polițist, dar au mai și propus clasarea cazului, invocând faptul că nu mergeau camerele de supraveghere sau că nu fuseseră montate de cine trebuie. N-au verificat probe biologice pe cazuisitica existentă, nimic? NU. Ar fi aflat că a violat o fetiță în 2012. Abia prin vară au aflat procurorii că e vorba de un polițist, au trimis dosarul la direcția de control a Brigăzii Rutiere, iar acolo a fost îngropat. Probabil așa l-au și găsit acum cei de la Omoruri – verificând cazuistica și aflând identitatea sa din această plângere din 2016.

În mod evident, aici nu mai este vorba de un comportament dificil de depistat la niște teste psihologice, este vorba de o chestiune de integritate, de compromis moral, de corupție, a celor care l-au acoperit pe acest agent-pedofil în serie.

Plângerea împotriva lui a fost făcută în decembrie 2016, dar e de presupus că atunci când cazul a fost transferat de la Poliție la Parchet, deja ministru de Interne era Carmen Dan. Era începutul anului 2017, vremea monstruoaselor frământări, în care o mână de infractori dovediți, unii și condamnați, dădeau ordonanțe de urgență împotriva victimelor și în favoarea infractorilor.

Climatul, în general, în România se schimbase! Comportamentul polițiștilor de la Secția 18 e un comportament de câine. Au înțeles imediat care-i mersul, cine e noul stăpân și au început să se comporte ca atare. Asta nu înseamnă, desigur, că doamna Carmen Dan a știut de acest caz. Probabil că nu a știut. Dar nici nu poate fi scos din context acest comportament al subordonaților săi. Iar contextul a fost acela al ascensiunii corupților la putere.

Repetarea agresiunii sexuale de către un polițist acoperit de colegii săi corupți era doar o chestiune de timp. Era inevitabilă. La fel cum inevitabile au fost infracțiunile comise de cei scoși prea devreme din pușcării, ca să scape unii corupți, de recursul compensatoriu al lui Tudorel Toader. Și cum inevitabil, un Eugen Stan sau alții ar fi scăpat dacă s-ar fi ajuns la eliminarea probelor video sau la interzicerea difuzării imaginilor cu suspecții.

Vă puteți pune în locul femeii al cărei soț l-a prins pe acest Eugen Stan chiar în timpul agresiunii și l-a predat civilizat poliției, care apoi l-a făcut scăpat?

Conflictul dintre societate și violatorii ei s-a adâncit, apele s-au separat, uite, un Gavriș sau un Godină s-au despărțit de cățelușii supuși ai stăpânilor corupți, înțelegând că un polițist adevărat nu poate fi împotriva societății.

Deci, nu, nu mai e vorba de un caz de pedofilie, nici măcar de un violator în serie, ci de un sistem corupt, în care sunt promovați nu profesioniști, ci cățeluși care seamănă cu stăpânii, oameni atât de mici profesional și moral, încât ar acoperi chiar și violarea unui copil.

Când Andrei Pleșu a criticat anvergura de secretară de școală a doamnei Carmen Dan, vă spun sincer, mi s-a părut nedrept. Când domnul Cristian Tudor Popescu a spus că are o atitudine de amantă abandonată mi s-a părut revoltător. Azi mi-aș fi dorit ca ministrul de Interne să fi fost doar o fostă secretară, abandonată sau nu. Din păcate, doamna Dan este un alt animal politic, un teriantrop, prădător când e cazul (vezi oportunitatea speculată cinic de a-l căsăpi pe Gavriș), dar un cățel, care adoptă comportamentul stăpânului politic, se gudură pe lângă el și transmite mai departe acest tip de comportament altor căței din subordine. Carmen Dan a transformat polițiștii, cei care ar trebui să fie dulăii societății și apărătorii victimelor, în dulăi ai infractorilor. Dar nu pe toți. Societatea s-a trezit și a plecat pe contraatac… Așa că la revedere, Carmen Dan! Păzea le spun și altor infractori! Timpurile sunt aproape.