În mintea Lupului…
Moise Guran
Simțiți tensiunea momentului? Îi auziți zumzetul ca pe cel al unei rețele de Înaltă? Ei bine, ea este similară momentului în care Sorin Grindeanu a rupt frontul, anunțând de capul lui că abrogă Ordonanța 13. Dar acum e chiar mai mare. Pe frontul anti-Justiție, lucrurile au evoluat, s-au consumat, iar unele s-au fâsâit. Lui Liviu Dragnea i s-au îngustat teribil opțiunile, ceea ce îl face însă și mai periculos. Iar el știe acum că zumzetul ăla tensionat este cel al propriei haite. Și va acționa. Repede. Să vedem cum o poate face…
După audierea de ieri de la DNA, Florin Iordache s-a trezit buimăcit – săptămâna asta, cel târziu săptămâna viitoare tranșăm cu abuzul… Duduia de la comisia lu’ pește prăjit a sărit și ea ca doamna din baie – să vină Kovesi aici… poimâine! Pe televiziuni pesediștii repetă obsedant – scoatem un milion de oameni în stradă… iar El, Marele El, confirmă spășit – nu mă mai opun ieșirii în stradă. De parcă atunci, în februarie, nu s-ar fi scremut suficient pentru a reuși doar o horă la Pitești, o plimbare cu oameni sărmani la Târgoviște și, evident, Floricica Dansatoarea la Cotroceni. Bine.
Acum hai să vedem cum ar putea fi făcut gospodărește un plan de bătaie a la GIO (grup infracțional organizat) pe termen scurt, mediu și lung.
Pe termen scurt, domnul Dragnea are o problemă din ce în ce mai mare cu propriul partid. În primul rând, pentru că uite, trece anul și n-a reușit să modifice Codul Penal (a nu se confunda cu Legile Justiției, ajungem și la alea) astfel încât o amnistie implicită și retroactivă, așa cum se dorea Ordonanța 13, să le dea somn bun tuturor pesediștilor, dar și o mai mare liniște pentru furtișagurile viitoare. Apoi, e o problemă cu bugetele primăriilor, știm toți, care și-au mărit salariile mai mult decât puteau duce. Bănuiala mea este că la următoarea rectificare bugetară (prefigurată deja), Guvernul va încerca să salveze cu prioritate salariile din primăriile pesediste, acum pe final de an. Voi detalia la momentul oportun și asta. Apoi, mai e și Tudose, cu care Dragnea e într-un soi de armistițiu, dar despre care știe că îl subminează (poate avertismentul la adresa lui Pahonțu, șeful SPP, se referea la o poștă între Tudose și Iohannis; câți pesediști au protecție SPP?).
Așadar, Dragnea e contra cronometru și, primul lucru pe care l-aș face eu, dacă aș fi în locul lui, ar fi să mă asigur de fidelitatea gărzii pretoriene (peremiștii din PSD, cum foarte bine le zice Ponta), iar mai apoi a bazei partidului. Prima cu amnistii, a doua cu bani. Doar aceștia îl pot da jos, pe termen scurt, de la ei vine amenințarea iminentă, căci dosarul de la Înalta Curte mai durează vreo patru luni, dosarele de la DNA ajung cel mai devreme la anul în instanță. Iar Lupul Alfa are nevoie imediat de o demonstrație de forță. Cum am mari dubii că poate strânge milioane de oameni pe stradă (deși am unele semne din teritoriu privind obligarea angajaților din regiile locale de a se înscrie în PSD), o dezincriminare rapidă a faptelor de corupție ar fi muuult mai eficientă. Revin mai târziu asupra acestui aspect, precum și la acțiunea pe termen scurt.te
Pe termen mediu, domnul Șef de GIO are deja o problemă cu Uniunea Europeană. Să-ți scrie OLAF pe siteul Comisiei Europene că ai furat banii Uniunii e foarte nasol. Aparent. Îți vine să zici că în curând nici bulgarii nu vor mai dori să stea de vorbă cu Dragnea. Dar nu e așa. Am văzut pe undeva un sociolog (scuze, chiar nu mai știu pe unde) care spunea că o nouă cortină de fier se așază peste Europa de Est și că n-ai cum să pierzi electorat dacă te duci pe o retorică naționalist-socialistă. Adică fascistă, chiar nazistă. Foarte corect! Ungurul, polonezul și, bineînțeles, Putin, îl vor primi cu brațele deschise pe Dragnea fascist mai pe față decât e deja. Așa că pregătiți-vă, pentru început, de accentuarea retoricii anti-corporații, mai ales că urmează tăieri de salarii (implicite pe noul Cod Fiscal), dar și creșteri de prețuri. De care, bineînțeles că nu va fi PSD-ul vinovat, ci OMV, Carrefour, Megaimage, etc. Doar alimentele sau benzina nu le iei de la PSD, le iei de la magazin, benzinărie, etc. Deci, cum? De ce ar fi PSD-ul vinovat de scumpiri? Apoi dobânzile, cursul… apăi Isărescu e numa’ bun de crucificat. Pe termen mediu, așadar, Dragnea va căuta și va găsi sprijin la Coaliția pentru Familie, poate chiar pe la popi (sper că nu și la Biserica Ortodoxă), va accentua retorica anti-europeană. Mai ales că frauda cu fonduri europene nu prea poate fi dezincriminată, nu atâta timp cât mai suntem în UE. Iar el are acum o problemă și cu frauda asta europeană, nu numai cu abuzul în serviciu. Dar, nici asta nu e chiar iminentă și se rezolvă dacă trage de timp suficient. Căci…
Pe termen lung, domnul Dragnea va trebui să-și rezolve cele trei dosare de la DNA, care încă n-au ajuns în Justiție. Pentru asta îi trebuie conducerea DNA, pentru asta îi trebuie modificate Legile Justiției, pentru asta vrea să negocieze cu Iohannis. Atenție! Decapitarea DNA este un obiectiv pe termen scurt, dar clasarea dosarelor, acoperirea, pierderea lor, asta se face în ani de zile. Omul ăsta gândește pe termen lung și, așa cum vă spuneam acum un an, asta îl face mai periculos decât alți politicieni mârșavi care au mai pus mâna pe România în alte ocazii. N-a reușit încă ceea ce urmărea, dar nu-l subestimați!
Așa că, revenind la acțiunea pe termen scurt (update la desfășurarea pe care am creionat-o aici) și la ce ar trebui să ne așteptăm în zilele și săptămânile următoare…
Știți filmele cu bătălii medievale epice, în care armatele se încaieră om la om, prin fum, smoală, răgnete? De multe ori apare un arcaș cu o săgeată (iar regizorul ni-l arată și-l urmărește în hărmălaia generală, intercalând cadrele cu hitman-ul și cele cu bătălia-hărmălaie). Hărmălaia e esențială pentru mascarea arcașului-hitman, a cărui lovitură, de regulă, înclină decisiv soarta bătăliei.
Pe termen scurt, vom asista la o concentrare pe Kovesi. Probabil comisiile alea de prin Parlament, plus raportul Inspecției Judiciare, pe care TT îl are la sertar (și cu care aparent nu știe ce să facă), poate și Floricica Dansatoarea adusă în față la DNA împreună cu ăl cu barbă de tot apare la Sputnik, toate concentrate undeva pe final de noiembrie, început de decembrie, pentru a cere demiterea Codruței Kovesi.
Dar aceasta este o cerere ce nu prea are cum să fie acceptată de Iohannis, deci ea este deocamdată doar hărmălaia. Dragnea NU se bazează pe demiterea iminentă a Codruței Kovesi că nu are cum să o facă decât dacă îl suspendă pe Iohannis. Ceea ce nu este exclus, dar nici probabil nu este. Punctul culminant oferit de desfășurarea PSD este așadar unul fals, este o diversiune, menită să distragă atenția de la Arcaș.
Iar dacă în octombrie aveam dubii, acum sunt sigur – HITMAN-ul ESTE CCR, nu Tudorel Toader, nici Inspecția Judiciară. Da! Curtea Constituțională a României! Imposibil de contestat la o altă instanță, inamovibilă și, în curând și imună penal, Curtea dă decizii doar pentru viitor, dar care pot fi mai retroactive și mai devastatoare decât orice ordonanță de urgență. Teoretic, ea nu legiferează (deși s-a dovedit clar că n-are grețuri în a încălca această interdicție), dar poate abroga. Cu barda.
O decizie pe final de an, în perioada sărbătorilor de iarnă (cred că despre ce am scris aici e vorba), îl va salva pe Dragnea, îi va salva pe toți cei căutați de DNA și îl va face pe Lupul Alfa din nou erou în haita lui. Care acum îl bocește, în aparență, dar de fapt se pregătește să-l înfulece. Fără o astfel de mișcare, Liviu Dragnea chiar pierde PSD (ați observat că el însuși vorbește tot mai des despre asta), probabil până la final de ianuarie 2018.
Tic-tac! Pentru a supraviețui acestei toamne, Lupul va folosi toate resursele, va risca oricât și orice, căci pentru el nu e o bătălie politică, e bătălia lui pentru libertate fizică. Din păcate, scăparea lui Dragnea de Justiție ne-ar costa pe noi, ca țară, mult prea mult. Ne-ar distruge nu numai ceea ce de bine, de rău am reușit până acum pe calea democrației. Dragnea este azi o amenințare pentru viitorul României.
Paul: Credeti ca bursa a reactionat pozitiv la aceste stiri ? SIF-urile au sarit si 6%
As interpreta ca statul de drept si democratia functioneaza in acest caz.. cam tarziu totusi..
Sin: Ok,daca scapam de Dragnea o sa apara altul din esalonul doi si dupa multi ani si multe chinuri o sa scapam si de ala si tot asa pana la adanci batraneti.Concluzia este ca nu ne facem bine ca tara iar luminita s-a dus dracului de mult dar suntem prea orbiti sa intelegem acest lucru !
Stelian: Daca mai iesiti in strada va rog frumos puteti striga: „noi suntem statul paralel”.
Statul oamenilor cinstiti care vor ca justitia sa pedepseasca coruptia si furtul din banii publici. Statul celor care vor o tara normala in care sa putem trai normal, o tara in care sa ne putem intoarce noi cei plecati pentru o vreme.
Stelian: Dragnea (si PSD-ul) merita o campanie gen „eu sunt statul paralel”.
Stelian: PSD-ul in sfarsit s-a hotarat sa sprijine PSD-ul la guvernare. Ce tare…
Bine ca am emigrat caci in Romania banuiesc ca va fi criza de lamai.
&@: Cum ați comenta și aprecia domnule Moise că, guvernele, de câte ori prind „ferestre de oportunități”, după cum ar zice probabil guvernatorul Isărescu, nu prea ezită să le folosească, îndeobște fără dezbatere publică care să „evalueze” caracteristicile de „urgențe” ?
Andrei: Lol, articolul despre creșterea economica abia a făcut 16.000 hituri asa ca l-ai reciclat pe asta? Cineva trebuie sa plătească ratele la Duster…
ulise: Andrei….Moise are duster ? Man ! Dar…dar e cea mai naspa alegere…cand alegi logan sau duster…aceasta alegere spune foarte multe despre tine….
Oooo…nu imi vine sa cred…duster…
Andrei: Nu știu decât ca atunci când era la TV și făcea presa nu blogging, Moise a apărut în clubul celor care lucrează în România la volanul unui Duster.
Stelian: Parerea mea personala este ca articolul chiar daca poate prezenta adevarul (nu ma pricep), nu-si avea rostul acum. Eu as lasa PSD-ul sa se bucure putin de aceasta crestere si as intreba (daca as fi reporter) primul ministru sau pe Dragnea daca pot enumera 2-3 mmasuri luate de guvernul PSD care cred ei ca au dus la aceasta crestere.
Cred ca PSD-ul va dori sa pozeze in victima din ce in ce mai mult si tot atacul acesta asupra motivelor cresterii economice ii va ajuta. Eu le-as cere sa ia mai multe masuri ca cele care au dus la aceasta crestere :).
Carmen: Ai rabdare Moise, dispare si Daddy. Mai stiti de V.V. Ponta, cat de neclintit parea? Acum se chinuie si el cu FB daca nu mai prinde rand la TV. Mai stiti ceva de Ghiță, apropo?! Traian Băsescu? Unde este cel mai tare animal politic? Satisfacția mea este ca se canibalizează intre ei. Noi doar trebuie sa facem educație civică în jurul nostru, atat cât putem, daca in fiecare zi mai castigi un om care ajunge sa gandească critic cu propriul lui cap, la viitoarele alegeri se mai schimba ceva. Mai e o chestie care ma nemultumeste, astia ne obliga sa iesim in strada numai cand e cu minus in termometre.
Urdas Carmen-Emilia: Eu spun doar atât : Adrian Năstase a fost mai puternic, mai inteligent și mai înfipt decât șeful GIO. Părea imposibil de dărâmat. Și totuși, s-a ales praful de el,din punct de vedere politic, desigur. Eu, totuși, sper. Nu sunt optimistă, din contra, sunt foarte ingrijorata. Dar ceva trebuie să se întâmple. Nu știu ce, dar așa nu se mai poate.
Gore: Consultanților străini, oricât sunt de competenți, le lipsește în mod organic perspectiva locală, pe care le-o oferiți în cel mai păgubos mod cu putință: cel inteligent. Și gratuit. Ca să vă răspund, având în vedere ingeniozitatea unora dintre soluțiile/scenariile pe care le propuneți, mă simt mai vulnerabil.
Ropan: Asa cum ia trecut lui Bula in Razboi :))) Super tare!!
Alex: Sal dam jos 😀
Lumi: Moise, sincera sa fiu nu prea mi-e clar care e tinta acestui articol…rezultatul poate sa fie cel mult acela pe care l-au amintit si altii care au comentat inaintea mea, sugerezi poate doar idei celor pe care vrei sa-i incriminezi, iar Liviu Dragnea devine din ce in ce mai notoriu. Si asta nu numai datorita tie.. ba chiar un coleg de-al tau de breasla spunea acum cateva zile la Digi24 (tocmai acolo!) ca Liviu Dragnea e dupa parerea lui cel mai inteligent politician din Romania la ora actuala…sa fim seriosi! Omul asta are un mare potential criminal, atat si nimic mai mult!
Si inca ceva…servicii de genul asta i-ai facut acastui individ si in timpul campaniei electorale, impreuna cu multi altii…din pacate.
Sorry!
Petre: Atenţie ! Haiducul de Teleorman impresurat de poteră este capabil să dea foc satului ca să-şi salveze pielea. Acum trebiue să se vadă întelepciunea oamenilor responsabili ai naţiei romăne, care trebuie să acţioneze cu deosebită inteligenţă, pentru a apăra România de gravele derapaje geostrategice care ne pândesc. România a fost urcată pe bobul istoriei aflată pe o pista care să ne ducă către democraţie şi prosperitate, dar viteza este in crestere, si ne putem pomeni aruncati de pe mantinele, în bratele lui Putin !
Dragnea si Tariceanu cu acolitii lor sunt capabili de orice ! Să nu uitati ca NARÂŞKIN, şeful Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, a vorbit în Senatul României la invitatia lui Tariceanu, cu toate că avea interdicţie să intre în ţările Uniunii Europene, ca urmare a sancţiunilor după anexarea Crimeii !
Acum Dragnea şi Tăriceanu urmează să se folosească de rămaşitele bolsevice si urmaşii lor din justiţie, coordonati de emisarii putinişti, de tipul celui care a fost primit cu covorul roşu în Senatul României deTăriceanu.
Am zis !
Gore: V-ați pus vreodată problema că toate aceste speculații, în mare măsură pertinente, reprezintă o formă de consultanță gratuită pe care o oferiți candid celor pe care îi combateți? Gândiți cu voce tare, în scris, iar ochii care vă citesc nu aparțin doar fanilor, ci și celor care vă monitorizează. În acest articol, practic sugerați soluții adversarului.
Moise: „Adversarul” are niște consultanți evrei care gândesc mult mai cinic decât pot eu. Eu doar avertizez. Știind aceste lucruri, vă simțiți mai vulnerabil, sau aveți posibilitatea să vă faceți planuri, la rândul dvs?
neli: Si eu sunt convinsa ca sufera de tulburarea de personalitate amintita de tine ! Vai de noi ! Asta s a votat
Celentano bețivanu: Singura luptă reală împotriva lui Dragnea e ignorarea lui în mass-media și promovarea adversarilor politici capabili. Altfel, cu toată notorietatea care i s-a creat de către presă, va deveni președinte cu siguranță.
Celentano bețivanu: A aflat și presa centrală ceea ce se știe în Teleorman de 15 ani de zile. Oameni ca Dragnea sau Nitulescu au fost susținuți masiv de televiziunile partidului, primeau elogii în ziare, li se rezervau ore întregi de discuții în fiecare seară, în timp ce alți lideri politici nu prindeau un minut pe TV. Dacă nu veți scoate din programe Dragnea și PSD și nu veți promova oameni capabili de la USR sau PNL, Liviu Dragnea va câștiga alegerile viitoare fără să mai fie necesar să mai tipărească un singur afiș
ufooo: Bravo Moise pentru articol. Ma indeamna sa gandesc si acum incotro? Pt ca romanilor nu le mai pasa. Sa nu ne facem iluzii, dragnea si arcasul vor face ce vor. Pt ca ei simt ca poporul le va permite in schimbul existentei comode acum. Spre deosebire de dragnea, poporul nu-si face planuri pe termen lung. E interesant, bine justificat articolului, dar noua nu ne pasa. E precum o moarte iminenta, despre care mai bine sa nu stim, sa nu ne strice petrecerea.
Bogdan: Mie mi se pare ca avem o boala. Faptul ca ne plangem ca nu avem politicieni, dar cand avem cate unul, doi mai buni sau mai nepatati, nu ne obosim sa ii urmarim. USR-ul nu e un partid extraordinar si categoric, au si membri caraghiosi. In schimb, este un partid fara anchetati penal. Mie mi se pare ca daca lumea ar vota predominant pentru USR, deja ar fi un pas in fata si ar fi un semnal ca lumea vrea un alt tip de politica. Chiar daca ar castiga alegerile si nu ar face mare lucru. Mai ales ca daca o sa ajungem sa eliminam coruptia, schimbarea clasei politice o sa dureze ceva vreme. In schimb, daca ne tot plangem si spunem ca sunt toti la fel o sa asteptam mult si bine sa se schimbe ceva. Pe urma, mi se pare incredibil faptul ca nu se pune accent mai mare pe faptul ca alegerile parlamentare sunt mult mai importante decat cele prezidentiale. Presedintele este ca un portar la fotbal. Toata lumea il urmareste atunci cand e in actiune, de multe ori poate salva situatia dar el nu prea poate sa faca nimic altceva… Cat despre Dragnea, o sa faca tot ce poate dar daca o sa schimbe legile de data asta parerea mea este ca o sa incerce ceva mult mai subtil.
Paul: Cum au mai spus si altii la cum se misca justitia in Romania dragnea are cel putin 2-3 ani la dispozitie in care sa-si rezolve toate probleme in conditiile in care controleaza atat parlamentul cat si guvernul, probabil nu va folosi cea mai simpla solutie – suspendarea lui iohanis, iar tariceanu din postura de presedinte interimar il gratiaza, ci treptat in parlament va dezincrima toate faptele de care e acuzat.
Anonim: Aud din ce in ce mai des ca „noi suntem vinovati”, si vreau sa cred ca se inseala !
Nu eu i-am votat si nici „tu” !
Nici germanii dupa cel de-al doilea razboi mondiat au subliniat ca nu „ei” au comis genocid. Daca inca ne uitam la ei si asteptam sa fie totul bine sau sa se rezolve de la sine ne inselam. Nu trebuie sa stam 20 de zile in fig ca sa rezolvam ceva, ci doar 8 h in care sa nu ii lasam sa intre sa „munceasca”! Violenta nu ajuta !(dar se pare ca induce frica in nesimtire, tupeu si tot ce scrie in fisa postului parlamentarului )
cata_nv: Nu stiu care este probabilitatea ca lucrurile sa se intample cum spune Dl. Guran, insa faptul ca prezinta niste traiectorii posibile nu ofera niciun avantaj lui Dragnea, dimpotriva. E ca in manualul militar, stiind unde si cum va ataca inamicul, e un avantaj, nu un dezavantaj, pentru ca iti da posibilitatea sa-ti organizezi mai bine apararea si contraatacul.
florin: Salut Moise
Nu ti se pare ca oferi sfaturi gratuit tocmai cui nu trebuie? Stiu ca, fiind jurnalist, ai si datoria de a informa prin astfel de analize. Insa intrebarea e utila, chiar daca este incomoda.
Bogdan: Dragnea n-are nici un stres – procesul cu angajatele fictive la psd abia s-a reluat de la 0 deci acolo vor mai trece cel putin 2 ani pana la o decizie definitiva a instantei. Scandalul actual e mai mult de presa, nici macar n-a fost trimis in judecata, grijile lui dragnea incep doar de prin 2020 – dar pana atunci se schimba multe – mandatul lui kovesi se termina la inceputul lui 2019, la fel a lui iohanis la sfarsitul lui 2019….
Bogdan: La ora asta psd pare ca n-are nici o sansa la alegerile din 2019, dar cate sanse parea ca mai are dupa incendiul din.colecriv pentru ca apoi intr-un an sa obtina cel mai bun scor din istorie si chiar daca va pierde prezidentialele nu trebuie exclusa nici varianta ca iohanis va fi suspendat, tariceanu devine presedinte interimar moment in care il gratiaza pe dragnea.
gabriel pascu: Si mai am asa, un feeling… Sunt convins ca nu la nivelul lui dragnea se joaca marile interese privind România! Cred ca „harmalaia” și „arcașul” exista. Dar la alta dimensiune! Nu cred ca motivațiile acestora vor fi încurcate de motivațiile lui dragnea. Pe net apar postări despre China. Pe care, personal, le apreciez. La un moment dat apărea și dragnea prin ele. Si am postat o chestie in care încercam sa demonstrez ca tipul este psihopat: ca nu va onora nici o eventuala înțelegere făcuta cu cineva, oricine (Rusia, China, SUA, etc). De ce? Pentru ca a câștiga ceva din faptul ca onorezi o înțelegere nu-l satisface! I se pare o dovada de slăbiciune, de prostie! Ești ceva, cineva, doar dacă tepuiesti! Asta este un drog pentru el! Pe scurt, coincidenta sau nu, dragnea a dispărut din postările chinezești. Si cred ca adevărata „harmalaie” și adevăratul „arcaș” și-au dat și ei seama ca dragnea este o cauza pierduta. Il folosesc cât pot în lupta directa dintre ei. Dar îl vor arunca imediat ce nu va mai fi util. Dintr-un motiv sau altul…
&@: Domnu’ Guran, dumneata ești singurul sau ‘printre puținii” tensionați, ca la meciul Romnia-Olanda ?
Silviu: Moise, de ce ii dai idei?
Marcus: Daca in 2017 dna ancheteaza fapte comise in 2001 – e destul de clar ca a fost un blat acolo cu dna..….fara sa mai punem la socoteala ca pana la o decizie definitiva vor mai trece cel putin 3-4 ani deci se vor face lejer 20 de ani de la comiterea faptelor, asta in cazul fericit in care dosarul va ajunge in instanta si nu va fi ingropat dupa inca o taiere de porc.
Zetman: Z Moment
14.11.2017
Liviu Dragnea este Viktor Orban al Romaniei . Traim timpuri extrem de periculoase.
vali: Clar ca trbuie o schimbare. Eu zic sa schimbamTOATA clasa politica . Poate gasim vreun politician nou cinstit. Stiu ca e o contradictie in termeni , dar am si eu dreptul sa visez , nu?
Parerea mea este ca legea este prea lejera cu cei care ne conduc tara . Acum o vor si mai lejera.. Pedepsele ar trebui sa fie cel putin duble pentru politici.
OvidiuM: Deocamdata cred ca e linistea dinaintea furtunii.
Nu stiu de ce a aparut dosarul cu frauda fonduri europene acum.
Oricum un om cercetat in 3 dosare nu ar trebui sa fie presedintele Camerei Deputatilor, e o rusine ca se intampla asta. Sau e haituit de o conspiratie oculta. Ori una, ori alta ar trebui sa demisioneze sa isi clarifice problemele cu justitia, sa nu pateze imaginea tarii (vinovat sau nu imaginea tarii oricum e afectata).
Dar pana la urma asta am ales ca si popor, ca el sunt multii altii, nu avem alternative din pacate.
Dar trebuie sa stam linistiti: e o chestiune de timp pana il vor manca alti pesedisti (luni, ani). Si cine va veni in loc? Sper sa apara si partied nepatate. Sa fim optimisti ca vom evolua ca tara, ca si conducatori.
OvidiuM: Si inca o intrebare catre institutiile Statului: Consiliul Concurentei Si Parlament:
De ce nu investigheaza Consiliul Concurentei faptele prezentate de OLAF? In fond e si o incalcare a conditiilor liberei concurente (ca in cazul petrolului, al energiei, al telefoniei)? De ce nu se amendeaza TEL DRUM cu zeci/ sute miliaone euro? Oare pentru ca sefii sunt nmiti politic?
De ce nu constituie Parlamentul o comisie de investigare a faptelor semnalate de OLAF? In fond e o infractiune semnalata de un organism European care strica imaginea tarii?
Oare aceste organisme raspund numai la comanda unui numar restrans de politicieni?
Kristina: Eu nu știu ce este în mintea Sri_ului când astfel de oameni sunt lăsați să promoveze în funcții așa înalte în societatea românească? !
cred ca pot fi mai ușor de manevrat 😂😂😂
Au fost tot timpul surprinși romanii de cât de corupți se dovedesc a fi bravîi lor conducători. ..care culmea’au furat de au rupt tara înainte de a fi sus,sus de tot…
Hai mă ‘mă lași. ..
MĂ duc sa îmi văd de cratiță. ..
Succes în continuare MOISE.
Basil: S-a stat acasă la căldurica, s-a consumat kurtos pe pârtie.
Pai ce la ce va așteptați oameni buni dacă nu ieșiți la vot?
O sa ne mănânce zilele nemernicul asta. Este în stare de orice.
amicu: Ce frumos! Numai ca javrele nu sint lupi. In plus exista lucruri mai importante decit Dragnea si gasca.
Ion: Cand nu stii prea multa gramatica, dar ai pretentia sa il tragi de mana pe unul mult mai destept decat tine, esti precum un copil de gradinita care ii spune unui doctor in matematici ca a gresit rezolvarea unei ecuatii de gradul trei.
Vic: Intrebarea este daca detinutii/infractorii/membrii de clanuri eliberati anul acesta vor avea un rol in toata aceasta batalie „democratica”…
Asta ar fi cam nasol
Andrei: Moise mai ții minte când scriai despre economie? Cred ca ai dezvoltat o obsesie pentru acest analfabet funcțional. Ii atribuit tot felul de calitati sau scenarii. Sa fie clar, Dragnea nu e vre-un strateg politic de geniu, nu știe drept, nu are carisma, nu este fioros, nu are simțul maselor, nu este un Frank Underwood din House of Cards ci e decât un găinar de județ. Cred ca CTP l-a descris cel mai bine, e doar o caricatura de dictator.
Alex Daniel: Hause of cards … exact asta se intampla si la noi 🙂
Bravo Moise pentru articole!
&@: Cum ați comenta „exaltările” din articolul domnului Moise, „adrenalina”, „combatul, lupta „neînfricată” cu „Lupul” ? O fi „relatare” din ,”Cei trei purceluși”, „Scufița Roșie”, „Capra cu trei iezi”, „alte producții” ?
neculai vlad: Cred ca Stelian da cheia problemelor vitale ale romanilor si Romaniei” CCR politica este cea mai mare amenintare la adresa Romaniei. Daca Romania sufera si va suferi in viitor va fi numai din cauza actualei (si fostei) CCR politice.”
Raul: parca iar ne apropiem de o „revolutie”, sa scapam de ceva, sa ne eliberam de democratie/lege/UE… ni se serveste anarhie si e pe tava la ospatar, il vad deja plecand din spate de la bucatarie. Pofta buna!
si ne mai si platesc pentru a manca.
Sa fie primit!
Catalin: Ok
Cum scăpăm de CCR?
Cum schimbam aceasta curte a GIO?
ulise: Eu stiu perfect , de pe surse si din sanul familiei psd-iste ce ar trebui sa-i treaca prin cap lui dragnea.
Am discutat cu multi care au fost de acord…omului asta trebuie sa-i treaca prin cap….
UN GLONTE !
Constantin: “Isărescu e numa bun de crucificat.”_Nu prea…BNR a intervenit în sprijinul guvernului în cazul ROBOR, după ce “a fost plecată puțin de acasă”, cu injecții de lichiditate pe banii noștri. Cauza fiind structurală, efectul a fost minim, ROBOR crește în continuare. Dl Isărescu a declarat săptămâna trecută că BNR e independentă, dar colaborează cu guvernul pentru că “nu suntem de capul nostru”. Prin urmare, spune dl Isărescu, “sunt presiuni pe curs, tendinţa de depreciere a leului este mai de durată”. Adică deficit comercial, deficit de cont curent și curs flexibil. Dl Isărescu nu suflă un cuvințel despre absența investițiilor interne și alungarea celor străine, pentru că domnia-sa sprijină guvernul.
Constantin: Dar, iată, BNR nu-și mai poate atinge obiectivul de stabilitate monetară și nici ținta de inflație, pentru că deja sunt prea mulți bani în piață! Prin majorările salariale simultan cu reducerea taxelor guvernul a creat un dezechilibru macroeconomic. Sunt, cum am mai scris, economiști care spun că poate fi inițiată și susținută pe termen scurt creșterea economică prin stimularea consumului, implicând inflație [moderată], dar încurajând INVESTIȚIILE!. Altfel, deprecierea monedei și inflația conduc la scăderea nivelului de trai al populației. Și astfel de măsuri NU se adoptă niciodată in perioade de expansiune economică (atunci se fac provizioane), pentru că sunt măsuri prociclice, economia este oricum în creștere, iar efectele lor în perioadele de recesiune sunt de potențare a acesteia.
Constantin: BNR ar trebui să faciliteze, oare, creditele (prin ieftinirea banilor-menținerea/reducerea dobânzilor), pentru a stimula investițiile în rândul IMM, spre exemplu? Sau ar trebui să reducă cantitatea de LEI de pe piață prin scumpirea banilor și creșterea dobânzilor pentru a contracara inepția guvernanților? Mediul investițional este deosebit de neatractiv în România, cu o economie impredictibilă și o fiscalitate “țopăitoare” etc. În consecință, banii ieftini NU merg spre investiții, ci în consum. Ascultător ca un mielușel, dl Isărescu a optat pentru varianta favorabilă guvernului. Mulți LEI în piață! (Cu inflație, deprecierea leului, rate ale dobânzilor la credite mai mici de la o lună la alta șamd.) Așadar, pentru ce să fie crucificat?!?
Dan Mănescu: Interesant articolul… Am, totuși, două nelămuriri… Prima se referă la titlul articolului. De ce „In mintea lupului” când, de fapt, e vorba de o … javră? Cealaltă nelămurire sună cam așa: poate fi acceptată o decizie a C.C. dacă respectiva decizie nu „cadrează” cu Constituția? Scoatem din calcul eventualele complicități…
amicu: Pai sa vedem: niste baieti destepti, da’ destepti nu asa, au facut o lege prin care un organism cu membri numiti politic decide fara drept de apel ce e si ce nu e constitutional. Cum sa faca CCR ceva neconstitutional? In republica Absurdistan?
Alex: Si pentru asta trebuie dat jos de popor . Anticipate noi ca natiune trebuie sa ne implicam
Stelian: Eu cred, asa cum am mai spus aici, ca aceasta CCR politica este cea mai mare amenintare la adresa Romaniei. Daca Romania sufera si va suferi in viitor va fi numai din cauza actualei (si fostei) CCR politice.