Construirea unui startup, o cursă de sprint pe final de maraton – trei moduri de a face față (P)

Înființarea unui startup este ca un maraton într-un ritm de sprint. Nu există loc pentru încetinire; trebuie să continui să alergi până la următorul kilometru, apoi până la următorul și tot așa. Asemenea unui maraton, un startup vă permite să învățați repede, să treceți peste greșeli și continuați să creșteți organic, să vă luptați cu concurentul sau cu oricine intră în spațiul dvs. Pentru a câștiga cursa, trebuie să fiți agil și să creșteți în cel mai scurt timp.

REGnet.ro, o firmă specializată în înființarea și modificarea online a societăților comerciale, vă împărtășește strategiile pentru a face față arderii construirii unui startup, astfel încât să nu vă consume nici pe voi, nici visul pe care îl aveți.

Învățați să treceți mai repede și mai departe după un eșec. Dacă vă e frică de eșec, învățați repede.

Cristian Bărcan, fondator REGnet.ro, afirmă: ”Un șef mi-a spus odată Fie ca toate greșelile tale să fie mici greșeli din care poți învăța. Asta încerc acum să fac.” Așa că asigurați-vă că erorile nu costă compania prea mulți bani și că soluțiile pe care le găsiți sunt neprețuite.

Eliminarea mai multor taxe de la 1 Februarie 2017 și succesul programului Start-Up Nation au făcut ca numărul de firme noi să crească cu 37% în primul semestru din 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 56.304 firme nou-înființate.

Dar câte dintre acestea se vor scufunda chiar din primul an de activitate? 

Rata de supraviețuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ una din două afaceri reușește să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani. Detalii poți citi aici. Eșecul este în regulă, atât timp cât învățați, nu îl repetați și mergeți înainte. Veți ”arde” multe calorii, dar asta nu înseamnă că nu e bine. Ceea ce faceți după burnout e de fapt ceea ce contează.

Într-un minut puteți muta munții din loc

Se spune că antreprenorii au acea doză de energie, motivație și putere pe care nu oricine o are. De la idee la execuție, în ciuda epuizării și a frustrărilor, este uimitor câte lucruri poate schimba și cu ce dinamism funcționează un antreprenor.

Aceasta este și filosofia REGnet.ro, optimizarea timpului în serviciul viitorului sau celui deja devenit antreprenor, care e mereu în mișcare. Mulți dintre dvs. încă aveți un job sau sunteți ocupați cu alte proiecte și nu aveți timp să vă ocupați de hârțogăria și alergătura implicate de înființarea unei firme.

Pentru că totul se realizează online, companiile și angajații lor se pot concentra mai bine pe activitatea firmei, evitând demersurile consumatoare de resurse pe care le presupune modificările sau înființarea unei companii .

E ok să nu știți tot

Administrarea unui startup este cea mai epuizantă, dar și cea mai bogată experiență pe care o puteți avea. Aduce emoții brute, excesive, la fiecare pas pe care îl faceți. Ați ales o cale dificilă, dar totuși puteți face trei sau patru pași înainte dacă alegeți să apelați la ajutor atunci când aveți nevoie.

Dacă aveți un plan serios de a vă înființa o firmă, atunci probabil că vreți să știți cât durează, cât costă, ce tip de firmă vi se potrivește, iar lista întrebărilor poate continua. E bine să luați în calcul măcar 3 aspecte: http://www.regnet.ro/infiintare-srl-3-aspecte-importante/

Însă dacă sunteți deja antreprenor, ați bifat acești pași, iar în viața companiei dvs. a venit momentul pentru o schimbare, trebuie să știți că toți pașii îi puteți face online, cu ajutorul unor consultanți: http://www.regnet.ro/cum-se-poate-modifica-o-firma-online/.

A fi antreprenorul unui startup nu presupune să știți tot, să faceți tot, să preziceți viitorul, ci să îl construiți.

REGnet.ro îi ajută pe antreprenorii care sunt la început sau pe cei care au nevoie de ajutor pe parcursul drumului, astfel încât să se poată ocupa doar să mute visul lor de pe hârtie în realitate.