Românico! Tudose este celălalt nume al tău!

Moise Guran

Cât a durat? Două luni? Probabil ar fi mers mai repede dacă nu era perioada de concedii. Premierul Mihai Tudose dă măsura exactă a pietrei de sub care a ieșit, arătându-ne în același timp și cât de instruită este națiunea care, prin votul ei, a adus acest om al cavernelor să o conducă. Umorul de autobază (pe bune, chiar credeți că referința Terente era un apropo la hoție, când tot discursul este despre ce-și bagă premierul în sistemul bancar? că banii sigur nu), educația economică rudimentară (și intenția de a hăcui pensiile private, și asta cu cardurile, arată cât știe omul despre economisire), dar și lipsa de bun simț elementar (aia cu 550 de dolari comision în doi ani e cusută cu frânghie, e pescărească, e de beție în care nu mai contează ce spui, câtă vreme ceilalți bețivi nu-ți pot dovedi pe loc contrariul), toate astea ne arată cât de jos a putut ajunge națiunea noastră.

Degeaba faceți mișto pe facebook! Tudose este doar o oglindă a patriei noastre. Românica retrogradă, cu teancul de sute în buzunare, evident nefiscalizate (îl mai țineți minte pe Mazăre care pleca în excursie cu pungile de bani?) că prin bănci nu poți să faci evaziune fiscală, românica ignorantă, ce nu știe porni un calculator, dar îi și urăște pe cei care știu, xenofobă, dar gata oricând de un compromis cu Gold Corporation sau cu cine o sări cu banul… ăsta e premierul Tudose.

O caricatură lăbărțată a populismului de tip băsist, a politicianismului oportunist, deopotrivă pesedist și penelist, o reîncarnare mai incultă a vadimismului retrograd nouăzecist, acesta este terentele-premier, Mihai Tudose. Câte puțin din toți aceștia, dar mai jos cu o treaptă decât fiecare dintre ei, actualul prim-ministru este scara vie a involuției noastre naționale, acumularea anilor în care ne-am bătut joc de educație, am tolerat corupția, cripto-comunismul, anii de impasibilitate politică a majorității cetățenilor și de jemanfishism corporatist, toate acestea ne-au adus unde suntem azi.

La Mihai Tudose.

O pagină rușinoasă din istoria noastră, o pagină pe care încă n-am parcurs-o, dar pe care nici nu o putem rupe și arunca.

Citiți-o! Aprofundați-o! Înfrângeți-vă greața de a-i urmări bazaconiile! Nu vă ascundeți în seriale hbo fake-istorice, Tudose e istoria noastră, scrisă de noi, această generație! Nu vă încălziți la gândul că aveți salarii mari și nu vă afectează acciza sau taxele de robin hood pe care le pregătește! Uitați-vă cât mai des în această oglindă națională, căci ea vă arată deopotrivă și greșelile trecutului, și capcanele viitorului!