De ce ne-am întors în stradă? Pentru că nu suntem tâmpiți, de aia!

Moise Guran

În principiu, n-a fost doar despre legile Justiției, deși e clar că acestea au fost declicul și de această dată. Tudorel Toader a dat înapoi, iar Dragnea a ridicat din umeri – dar ce dom’le, nu mai putem nici discuta? Putem discuta, dar nu putem discuta reformarea Justiției cu penalii, nu? E de bun simț! N-a fost nici despre tăierea cotei pentru Pilonul II de pensii, deși au fost oameni care au strigat în Piața Victoriei, către Guvernul gol – nu vedeți voi pensia mea. N-a fost nici despre creșterea deșănțată a mitei electorale, dar toți știm că sunt legate și mita, și Pilonul II, și Legile Justiției. N-a fost numai despre una, dar a fost despre toate acestea, corelate. Facem corelații, nu suntem tâmpiți!

Bineînțeles că suntem suspicioși, doar acum știm sigur că hoții sunt la guvernare. După episodul din februarie, nu mai pot pretinde prezumție de bună credință. Chiar cu un alt premier, noi știm că e același guvern telecomandă pentru liderul Liviu Dragnea, iar situația acestuia de condamnat penal, cu suspendare, în așteptarea celei de-a doua sentințe ne face vigilenți, atenți, îngrijorați pentru soarta țării noastre. Iar tentativele lui de a ne separa ne înfurie.

Știm că Dragnea e capabil de orice ca să scape, iar modul absolut iresponsabil în care finanțele țării au fost administrate în acest an ne arată că e dispus să dea oricât, să sacrifice orice, pentru a-și găsi susținători în lupta lui cu Justiția și legile țării.

De aia ne-am întors în stradă încă de la primul semn că vrea să-și subordoneze procurorii. Ca să-i dăm un mesaj că nu toți putem fi cumpărați.

Desființarea Pilonului II de pensii (indiferent că se face prin tăierea comisioanelor pentru a dezangaja administratorii sau se face prin reducerea alocării) este de două ori gravă. În primul rând pentru că Pilonul II este o înțelegere, peste timp, între generații, un efort comun, făcut și de cei mai în vârstă (care primesc acum pensie de stat), și de cei mai tineri (care vor primi mult mai puțină pensie de stat decât cei de azi) pentru a trece în 30-40 de ani o catastrofă demografică – scăderea populației cu 20%. Ruperea acestei înțelegeri e o crimă.

Apoi, nu numai că Dragnea încearcă să distrugă una dintre puținele punți dintre generații, pentru a întoarce vârstnicii împotriva tinerilor, dar o face pe banii noștri. Pentru a-și asigura baza electorală (susținerea) pentru căsăpirea Justiției și propria evadare (aceasta este legătura dintre Legile Justiției și Pilonul II) nu dă bani nici de la Tel Drum, nici de la el. Dă de la noi. Acciza? Cine o plătește? Pilonul II? Banii cui sunt acolo?

Cei mai mulți dintre cei ieșiți în stradă ieri, dar și în februarie, sunt tineri de 20, 30 sau 40 de ani, nu se gândesc la pensie, dar hoția este cea care îi înfurie. Nu pentru că ne ia Dragnea cei 100 de lei pe care îi dăm lunar la pensia privată, ci pentru că este strigător la cer să ne prostească bunicii pentru a-i întoarce împotriva noastră. Jos lăbuțele de pe Pilonul II, domnu infractor! Fă magii economice, cum ai promis, umflă PIBul doar din salariile bugetarilor! Guvernează! Dar fă-o pe programul cu care ai câștigat alegerile! Minciuna electorală este fraudă electorală!