Să ne protejăm afacerea. Business Brainz ne învață cum (P)

Economistul Peter Drucker spunea: „Scopul principal al unei afaceri este supravieţuirea, iar mottoul economic al unei firme este prevenirea pierderilor”. Business Brainz vine în ajutorul celor care țin la afacerea lor și vor să-și limiteze pierderile.                    

Orice angajator trebuie să asigure în permanență protecția angajaților săi, pentru a evita accidentele de muncă nedorite și eventualele amenzi foarte mari care ar putea îngreuna activitatea afacerii sale. În momentul în care amintim de pierderi, ne referim la pierderi materiale, dar și la întreaga activitate a lucrătorilor dintr-o companie sau afacere mică.

Business Brainz oferă întreaga gamă de servicii specializate necesare unei afaceri: Securitatea și Sănătatea în Muncă (SSM), cunoscut simplu și ca Protecția Muncii, dar și pentru Evaluarea de Risc, Prevenire și Stingere Incendii (PSI), Coordonare SSM, Medicina Muncii, Contabilitate și Resurse Umane, Fonduri Nerambursabile sau Înființarea unei firme.

Serviciile SSM sunt obligatorii conform Legii 319/2010, atât pentru toate societățile comerciale, cât și pentru instituții. Ar trebui să fie considerate indispensabile în momentul în care concepem o afacere. Au rolul de a preveni problemele dintr-un sistem de muncă, pentru ca acesta să se desfășoare la un nivel de eficiență maximă.

Serviciile PSI includ elaborarea tuturor planurilor și instrucțiunilor pentru situațiile de urgență, consultanță pentru obținerea autorizațiilor, instruirea individuală și colectivă a angajaților pentru prevenirea și soluționarea situațiilor de urgență, dar și reprezentare în caz de control.

Coordonarea în materie de securitate și sănătate trebuie să fie organizată atât în faza de studiu, concepție și elaborare a proiectului, cât și pe perioada executării lucrărilor.

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 300/2006 privind cerințele minime de securitate și sănătate pentru șantierele temporare sau mobile, Beneficiarul și/sau de Managerul de Proiect trebuie să desemneze un coordonator în materie de securitate și sănătate pe durata elaborării proiectului și a realizării lucrării.

Business Brainz oferă soluții pentru toate aceste elemente esențiale oricărei afaceri, având drept scop final favorizarea dezvoltării oricărei afaceri, indiferent că este mare sau mică, dar și de a  proteja viața, integritatea și sănătatea lucrătorilor împotriva riscului de accidentare sau orice fel de vătămare care poate apărea la locul de muncă. Iubiți-vă afacerea!