De ce nu merită să-l simpatizezi pe Faust…

 

Moise Guran

…Pentru că a făcut pactul cu diavolul, simplu! Nu numai că l-a făcut conștient că Dragnea vrea să scape de Justiție, iar jobul său era să o mutileze, dar nici măcar acum, după ce l-au aruncat ca pe-o otreapă, nu e capabil să se mântuiască, prin Adevăr. Domnul Grindeanu, în loc să facă apel la țara al cărui premier este, tot face apeluri la pesediști. Iată ce aștept de la acest pseudo-Faust să facă în orele și zilele următoare…

  1. Dacă Dragnea e Mefisto, adică Dracul, domnul Grindeanu e dator să spună în detaliu în ce a constat pactul său cu diavolul. Nu că n-am bănui cu toții, dar una e să bănuiesc eu sau tu, alta e să o spună încă premierul țării noastre. Să spună Grindeanu care a fost implicarea lui Dragnea în Ordonanța 13, ce presiuni s-au făcut asupra lui cu ocazia Ordonanței 14 și, mai ales, ce presiuni s-au făcut acum, cu introducerea pragului pentru abuzul în serviciu și de către cine.
  2. Am văzut că a insistat pe problema Vâlcov-Rusia. Hai să fim serioși, Vâlcov nu e Mike Flynn, e un băiat de la Slatina, dar dacă prin Vâlcov domnul Grindeanu a vrut să spună Dragnea-Rusia, premierul să facă bine și să ne spună dacă acest război este despre direcția României spre Est sau spre Vest.
  3. Apoi, în calitate de premier, rămas fără miniștri, dar încă premier, domnul Grindeanu ar trebui să fie clar, concis și sincer în ceea ce privește administrarea țării, pe care și-o asumă în calitate de premier. O fi rău pentru Dragnea că n-are premier, dar nici pentru România nu e nicio fericire, vă asigur, și vreau să știu cum vedeți dumneavoastră ieșirea din această situație! Mai ales că…
  4. Vreau să aud și eu cu subiect și predicat, spus public și oficial, ceea ce înțeleg că Viorel Ștefan i-a spus de mai multe ori prin iarnă lui Dragnea direct și lui Darius Vâlcov în ședința PSD, că situația reală a economiei este departe de a putea onora aberațiile cu care PSD a câștigat alegerile.

Nu-mi spuneți că economia bubuie și că țara e fericită, domnule Grindeanu, ieșiți din concursul de frumusețe cu Liviu Dragnea! Intrați într-un concurs de adevăr dacă vreți să aveți națiunea alături de dumneavoastră. Economia e pe steroizi, iar țara e beată, anesteziată cu banii împrumutați de Guvernul Grin-Dragnea (ar trebui să îi spunem în continuare așa) în această primăvară. Inflația este mascată (alimentele au un ritm de creștere îngrijorător), importurile au explodat, deficitul anualizat al contului curent tinde spre 10 miliarde de euro la cum a început anul acesta și de aici e și mirobolanta creștere economică. Adevărul este că industria e la final de ciclu de creștere, obosită, plafonată de lipsa de resurse umane în special, investițiile străine întârzie, descurajate de veșnicia românească a proiectelor de infrastructură, adevărul este că n-aveți niciun motiv să vă dați jedi sau erou, iar dacă vreți să vină cineva de partea bună a forței, domnule premier, ar trebui întâi să pășiți chiar dumneavoastră în lumină!