Anunț! EY România caută întrebări. Se oferă răspunsuri (P)

Se spune că Sir Isaac Newton, în momentul în care a văzut un măr căzând dintr-un pom, s-a întrebat: „De ce cade mărul? Oare și Luna poate cădea la fel ca mărul?”. Prin faptul că și-a pus întrebări, fizicianul a reușit să schimbe tot ceea ce omenirea știa în acel moment despre gravitație.  De aceea, compania de consultanță EY România lansează platforma www.25deIntrebari.ro și invită oameni de business, lideri de opinie și publicul larg să înscrie o întrebare care poate declanșa o schimbare în viitorul României.

Întrebările pot fi trimise până pe 18 iunie, iar cele mai bune 25 de întrebări vor fi selectate de un juriu format din experţi din diferite domenii şi vor primi răspuns într-un raport ce va fi lansat în octombrie 2017.

Platforma www.25deIntrebari.ro face parte din proiectul „25 de întrebări pentru viitorul României” care marchează aniversarea a 25 de ani de activitate EY în România. Campania pornește de la premisa că progresul este o consecință a întrebărilor care generează idei și răspunsuri de impact, contribuind astfel la transformarea societății.

Primele întrebări pentru viitorul României au fost propuse de lideri de opinie și executivi ai unor companii importante din România, printre care Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România, Steven van Groningen – Președinte Raiffeisen Bank, Cătălin Stancu – Director General Electrica, Mihai Marcu – Președinte MedLife, Cătălin Păuna – Senior Economist la Biroul Băncii Mondiale în România, Daniel Dines – CEO UiPath, precum şi tineri antreprenori, printre care Ionuț Budișteanu – inginer și inventator, Mihai Toader Pasti, manager proiect EFdeN, Alex Gavril – Managing Partner Promocrat, Elena Calistru – Președinte Funky Citizens, Octavian Pascu – Consultant Senior, Departamentul Asistenţă în Afaceri EY România.

Printre întrebările deja propuse regăsim: Cum putem evita capcana veniturilor medii? Ce să finanţăm pentru viitor, care ar fi primele 3 domenii în care să investim? Cum finanţăm sustenabil tot ce e de făcut aici, infrastructură, educaţie, ca să ajungem la nivelul de bunăstare dorit? Cum putem stabili doar cinci taxe si care vor fi acestea astfel încât să devenim o ţară competitivă la nivel european? Cum putem să pregătim tânăra generație pentru viitorul pe care noi îl construim azi?

În 2017, EY România aniversează 25 de ani de activitate, o perioadă în care a contribuit la viitorul României prin: sprijinirea mediului antreprenorial, consultanța oferită investitorilor străini înainte de intrarea pe piața locală și asistența acordată statului în privatizarea marilor companii românești. Contribuiți și voi cu o întrebare!