Killer, predă-te!

Nu mai e de glumă, deja lucrurile au luat-o razna complet. Acum o săptămână și ceva, când ministerul de Finanțe a publicat primul proiect de buget, am sesizat intenția lui Liviu Dragnea de a crea un super-sac-cu-bani care sugera o cointeresare a baronilor locali în dezincriminarea abuzului în serviciu. Legătura dintre buget și ordonanțele pregătite de ministerul Justiției fiind evidentă, mi-am zis că vor corecta totuși unele lucruri, imposibil de ascuns în forma finală a Bugetului. Problema, în această formă finală, este că domnul Dragnea și guvernul său, par a se pregăti să ne scoată și din NATO și din UE, căci altfel nu se explică de exemplu nici diminuarea cotei pe care România o plătește anual la bugetul Uniunii (sesizată de Consiliul Fiscal) și nici gogoșile din bugetul Apărării. Să le luăm pe rând, căci suntem la Momentul Marii Revelații, momentul în care, în sfârșit, vom pricepe de ce tot repeta Dragnea că Programul PSD trebuie aplicat exact așa! dar și că Doar eu știu exact tot programul, din scoarță în scoarță.

În primul rând trebuie să identificăm autorii și rolul fiecăruia.

Ministrul Justiției, Florin Iordache și cel al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, sunt de fapt cele două torpile trimise de Liviu Dragnea, una cu rolul de a paraliza Justiția, prin dezincriminarea Abuzului, iar celălalt cu rolul de a-i cointeresa pe baronii din PSD în susținerea liderului până la capăt.

Sevil Shhaideh devine sacul cu bani pe care aceia îl pot fura fără nicio greață, după ce Iordache trece modificarea Codului Penal. Sigur, scapă și Dragnea, asta nu o mai comentăm că o știe toată lumea, dar, ca să fie sigur că nu apar fisuri în partid, marele lider a pus pe masă o sumă uriașă – 30 de miliarde de lei, dar trebuie să anuleze și polițistul. Ca să pricepeți exact despre ce vorbesc, urmăriți demonstrația lui Liviu Avram cu primarul care cumpără un creion cu un milion de lei. De la minutul 7 și 15 secunde.

Legătura dintre ordonanțe și Buget fiind evidentă, acum haideți să vedem cum se face execuția planului și care sunt efectele asupra națiunii, altele decât scăparea lui Dragnea, Voiculescu (ordonanța grațierii îii reduce la jumătate pedeapsa făcând termenul de eliberare depășit; practic patronul antenelor trebuie doar să ceară eliberarea și iese imediat) și a altora.

Pentru a-și crea mecanismul de momire (30 de miliarde la Programul Național de Dezvoltare Locală) Liviu Dragnea a băgat în legea Bugetului câteva derogări importante (și complet ilegale, aberante) de la Legea Finanțelor Publice și de la cea a Responsabilității Fiscale.

De exemplu, Sevil Shhaideh își poate rectifica pozitiv oricând bugetul, fără să mai fie nevoie nici de ordonanță, nici de lege, doar prin ordin de ministru. Ordinul ei.  Adio minister de Finanțe, ce zic eu!, adio Guvern! Adevăratul Guvern devine Sevil Shhaideh! Cam cum era Elena Udrea pe vremea Guvernului Boc, dar cu alte mijloace, altă execuție, altă personalitate(?).

Viorel Ștefan (despre care au circulat unele informații că a tot refuzat să semneze gogomăniile lui Dragnea) și Sorin Grindeanu rămân de clovni.

Aceasta este doar una dintre derogările de la Legea Finanțelor Publice (eufemistic vorbind derogare, acea lege poate fi aruncată la coș) dar mai sunt și altele, care menționează de exemplu schimbarea formulei de reechilibrare a bugetelor locale.

E clar mecanismul? Primarul, din exemplul lui Liviu Avram, care vrea să plăteacă un milion pe un creion (și care n-are de ce a se teme de DNA, căci Codul Penal se va fi modificat) primește banii printr-o formulă decisă de Dragnea, cu semnătura (ordin de ministru) lui Sevil Shhaideh, care îi ia prin Fondul de Urgență sub forma unor credite de angajament. Și hai noroc! Deficitul fie se aruncă pe anii următori, fie Grindeanu și Ștefan trebuie apoi să taie din altă parte sau să împrumute, că oricum nu se mai încadrează nici în mama lu’ 3%.
Dar nu vă opriți din citit, partea spectaculoasă, abia urmează!

Sigur că toate astea duc în final la un viol la aritmeticii… Pur și simplu nu există atâția bani. Era evident din campanie, pentru orice om decent, că totul e un bluf. Genialul program de guvernare știut din scoarță în scoarță doar de Dragnea e o listă de gogoși care nici cu modificarea prognozelor nu se închide! Da, așa cum au remarcat mai mulți, Comisia națională de prognoză a schimbat în urmă cu câteva zile toate cifrele, cu cele din programul PSD.  A umflat creșterea economică dar chiar presupunând că țara va crește timp de patru ani cu o medie de 5,5% (o medie aberantă care nici nu ar fi sustenabilă, dar nu mă aștept ca golanii ăștia să înțeleagă o chestiune mai complexă) Bugetul croit tot lasă în aer câteva lucruri.

Inițial rămăsese neacoperit bugetul Apărării, cel care trebuie să urce anul acesta la 2% din PIB ca să nu ne dea Trump afară din NATO. L-au completat cu credite de angajament, o vrăjeală totală (pentru detalii citiți articolul de pe Romaniamilitary ce devoalează clar modul în care de fapt România NU ar fi cheltuit 2% din PIB pentru Apărare) care chiar ne-ar fi pus într-o situație gravă. Nu ne mai jucăm cu NATO! Ok, a venit Dragnea și a zis, gata dom’le dăm bani la Armată, lăsați vrăjeala! Dar vai! În a doua variantă a Bugetului, Consiliul Fiscal sesizează o reducere inexplicabilă a contribuției României la Bugetul UE! Ieșim din UE și noi n-am aflat? Am râs de Tăriceanu când a zis că ne retragem din MCV… Ce vrea să facă Dragnea cu țara noatră? NATO sau UE? Ce mai sacrificăm pentru banii ăia dați mită baronilor locali prin Sevil Shhaideh? A! Păi nu mare lucru! Tot viitorul! Nu numai anul ăsta bugetul se duce dracu, căci prin creditele de angajament (cheltuieli contractate multianual) și bugetele anilor următori consfințesc derapaje în lărgire de la normele europene, cum remarcă tot Consiliul Fiscal.

După ce afli toate astea, după ce îți faci toate crucile din lume, următorul pas este să te întrebi ce au pesediștii de gând. Pesediștii? Mai degrabă, ce are Dragnea de gând? E lesne de observat că Bugetul pe 2017 seamănă mai mult cu un HIT AND RUN, cu o lovitură dată statului, urmată de o fugă de la locul faptei. Dragnea nu pare (sau poate nu știe) să se pregătească să guverneze patru ani. De ce face asta? Se va retrage după ce-i modifică Iordache Codul Penal și va scăpa de închisoare? A mituit poporul cu pensii și salarii, ca să ajungă la putere, acum își mituiește propriul partid ca să-l sprijine în toată această lovitură de mutilare a țării prin legalizarea corupției, dar adevărul este că nici printr-o devalorizare masivă a leului aceste cheltuieli nu se pot susține.

Imaginați-vă doar că numai în 2017 toată tărășenia presupune o creștere a cheltuielilor publice cu 15%, în timp ce economia (PIB nominal) chiar umflată aiurea de Comisia de Prognoză tot nu poate crește cu mai mult de 7%. Ce aviz de la CSAT așteaptă acest Buget, care, în mod evident, pune în pericol securitatea, interesul național (spuneți-i cum doriți) indiferent cât alocă pentru SRI, servicii secrete și alți demoni la modă cu care Dragnea și Antenele crează o adevărată psihoză în România.
Ce este acest Buget? Un șantaj? Clica de golani ajunsă la vârful statului ne amenință cu desființarea lui dacă nu-i lăsăm să scape de pușcărie? Sunt nebuni? Sorin Grindeanu? Viorel Ștefan? Oricine! Help! Săriți! Hoții!

P.S. „Killer, predă-te!” e un joc de cărți. Între jucătorii de la masă unul este Killer, iar un altul, Polițistul, trebuie să-l ghicească. Killerul face cu ochiul celorlalți, încercând el însuși să ghicească care dintre jucători e polițistul. Am ales acest titlu pentru că Dragena elimină întâi polițistul și abia apoi le face celorlalți cu ochiul, arătându-le sacul cu bani de furat.