Gabriela! Recepție! Câteva probleme…

de Moise Guran

Despre deszăpezirea din București ar fi puține de zis și nu-s de iarnă, sunt de tot anul… n-avem loc de mașini pe străzi nici când nu e zăpadă, dar acum… unde să o mai punem și pe aia? Problema zăpezii e problema locurilor de parcare rezidențiale, evitată de toți (dar absolut toți, nu numai de Gabriela) candidații la Primărie. Că s-au închis școlile o săptămână, când problema era de o zi, că l-a dat Gabriela afară pe șeful RATB, când ăla săracul se jura pe mamă că mai multe nu există alte autobuze, că l-a dat afara pe managerul de la Colentina… haida, de! Astea-s cârcoteli!

Azi vreau să adresez adevăratele probleme ale doamnei Primar General:

1 Dacă mai facem conferințe pe stații cu responsabilii de la deszăpezire, doamna Primar să stea la măsuță, nu în picioare, ca să nu-i mai acopere stația jumătate din față când o filmează camerele de jos în sus. Fără filmări în racursi Gabriela! Nu, când machiajul, eșarfa și sacoul sunt într-o divină liniaritate cromatică!

2 Combinația pălăriuță cu blăniță e genială, dar să nu abuzăm de ea și, mai ales, e totuși nepotrivită la filmările cu servit ciorbă pentru oamenii străzii din Gara de Nord.

3 Efectul angelic cu țepi trebuie exploatat dinamic. Nu zâmbim camerelor când oamenii suferă! Să fim ocupați, că e zăpadă! Și apropo de angelic… Patriarhul Daniel să ne dumirească dacă Iisus era de Stânga sau era de Dreapta. Adică, ce a vrut să spuncă Mântuitorul când ne-a învățat că atunci când facem Milostenie Să nu știe Stânga ce face Dreapta? Că e mai bine să ducem mâncarea la adăpost și să luăm televiziunile după noi acolo, sau să aducem oamenii străzii la gară, dar să nu mai lăsăm televiziunile să vorbească cu ei, ca să nu mai spună că au fost aduși din adăpost pentru filmare?  

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, au împărţit în Gara de Nord mâncare caldă şi haine oamenilor fără adăpost! Gabriela Firea spune că a decis să vină personal să-i ajute pe cei care au refuzat să meargă în centrele sociale. Însă oamenii spun că stau deja în adăposturi. Unii recunosc cu subiect şi predicat că au fost îndemnaţi de angajaţii centrelor sociale să meargă în gară, astăzi, la ora 11.00.

Posted by Secţia Politic on Sonntag, 8. Januar 2017

 

V-am mai spus și tot din Biblie (Matei Cap. 6, V 4) nu de la mine… Dumnezeu le află oricum pe toate și ne dă fiecăruia fix câte putem duce. Cu cât mai mult ne lăudăm, cu atât mai multe ne tot dă.