Cineva a înțeles că poporul l-a făcut dictator…

dragnea 5„PSD a câştigat alegerile şi conform cutumelor, aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcţia de prim-ministru în Guvernul României. O lege nedreaptă mă împiedică să ocup demnitatea de premier. Deocamdată.” 

Liviu Dragnea

După ce a ieșit de la Iohannis omul ăsta a spus clar, cu subiect și predicat aproape, că va fi prim-ministru din umbră, deocamdată. Nu-l lasă legea? Încă! Orice lege se poate schimba! Dar asta nu înseamnă că dacă nu-l lasă legea nu poate conduce Guvernul României printr-o doamnă muncitoare, devotată, care înțelege ce vrea, El adevăratul Șef.

Slavă domnului că doamna Shhaideh este specialist în Administrație, că din declarația lui Dragnea se înțelege că la fel de bine putea fi doamna care îi servește masa sau cea care îi aduce cafeaua, iar apoi îl întreabă respectuos… domnul mai dorește ceva?

Departe de mine gândul să critic pe cineva necunoscut, cred că n-ar fi corect ca nimeni să nu facă asta, de aceea vă spun că primul dintre cei care au greșit față de Sevil Shhaideh este însuși Dragnea, care, în loc să o învestească cu încredere și autoritate, a spus tuturor că NU, de fapt, tot el e șeful.

Ceea ce ne aduce în mod inevitabil la o a doua problemă, cea a mesajului pe care Dragnea l-a dat către propriul partid. Deși i-au dat un cec în alb, aflând ei înșiși de la televizor pe cine vor vota de premier, pesediștii trebuie să fi înțeles în secunda doi a acestei declarații că Dragnea n-are încredere în niciunul dintre ei, că se teme de ei și că n-are de gând să împartă puterea cu nimeni. Probabil în capetele lor (plecate) deja s-au răsucit de-acolo încolo, ca un cuțit în rană, niște imagini cu un Adrian Năstase absolutist, imperial, necruțător.

Iertați-mă dacă l-am supraestimat pe Liviu Dragnea, în comentariile mele anterioare! În urma ultimelor alegeri, omul a înțeles că românii au votat un dictator. Că i-au dat lui totul, iar restul e can-can.. Și, chiar așa de-ar fi, chiar presupunând că scorul uriaș obținut în alegeri de PSD i-ar permite lui Dragnea să considere românii vor din nou un tătuc, un dictator, m-aș fi așteptat ca, la experiența lui, să știe că o lege naturală a firii umane, crează opoziție acolo unde ea nu mai există deloc, iar dacă celelalte partide parlamentare nu-i vor putea știrbi autoritatea, atunci Opoziția se va naște chiar la el în partid.

Da, da! Acești politicieni ei înșiși umiliți, reduși la o mașină de votat un guvern teleghidat de marele șăf, ei vor fi cei care în subteran vor unelti, vor submina și în final vor căsăpi politic această autoritate. La fel cum Năstase l-a subminat pe Iliescu, Geoană l-a devorat pe Năstase, Ponta pe Geoană și Dragnea pe Ponta, va fi doar o chestiune de timp până când un dictator incapabil să aibă colegi, va deveni urât de cei pe care îi consideră subordonați.

sevil shhaidehCât despre doamna Shhaideh, fiecare dintre noi avem liber arbitru, o educație mai mare sau mai mică și un respect oarecare pentru Constituție. Doamna Shhaideh trebuie să știe că, potrivit Constituției, NU Dragnea este responsabil de țară ci ea va fi. Dacă președintele o va desemna și n-are motive să nu o facă, eu îi urez succes, pentru noi toți, că încă nu e doar țara lui Dragnea, chiar dacă el asta pare să fi început a crede.

Să nu fim ipocriți! Nici măcar n-ar fi primul premier decorativ, trimis la Victoria de unii care vor să-l păpușărească. Văcăroiu ce credeți că a fost? Dar Radu Vasile? De Emil Boc ați auzit? Singura diferență dintre aceia și Sevil Shhaideh e că acum totul s-a petrecut pe față, lui Dragnea fiindu-i pur și simplu frică să dea un semnal de autoritate pentru altcineva. Pe mine, sincer să vă spun, asta nu prea mă mai apasă… Când șeful Senatului e unul trimis în judecată iar cel al Camerei Deputaților ispășește chiar acum o condamnare, să ne plângem că premierul, care n-are totuși probleme cu legea, n-are pretenții să conducă țara?

Moise Guran