Îl știți pe tipul ăsta? El este un “infractor-legitim!”

de Moise Guran

Aflu de pe internet că Șăful ăl mare dă la pesediști s-a dus la un televizor și a comis următoarea emanație ideologică – un guvern interimar nu poate face privatizări, că n-are legitimitate. Contrariat puțin și bănuind că un condamnat definitiv nu poate pronunța cu atâta siguranță de sine cuvântul legitim decât dacă nu știe foarte exact ce înseamnă (și de la ce vine legi ăla 🙂 ) dau click și citesc toată fraza, să nu fie cumva scos Dragea din context. Nici vorbă! Tipul cu mustață face în câteva rânduri nu numai un program politic dar și unul economic pentru PSD. Așezați-vă comod, citiți întâi ce a zis Condamnatu’ că intenționez să-l comentez puțin…

dranea 1

Hai, să-mi trag una! Deci Dragnea, acest Senatul și Poporul Român (un fel de SPQR mai pesedist și mai de Teleorman) înțelege că legitimitatea ți-o dă votul, iar dacă ai votul popular poți să vinzi bucățele din România. Indiferent că ești un infractor condamnat definitiv, ceea ce în mod formal înseamnă că ai călcat în picioare o lege, poți proclama cu succes Nihil sine lege!, ce spanac!, că legea ești tu, hitler mic și haios. Și teleoltean 🙂

Mai clar, în mod legitim doar poporul și pesedeul împreună (la romani SPQR desemna de fapt guvernarea împreună cu poporul) pot vinde țara, fie ea chiar întrupată în pietre, în fabrici sau în vreo bucățică… Acuma, desigur, dincolo de infracționalitatea (definitiv constatată de Curtea Supremă) a domnului Dragnea transpiră din această formulare chiar o asumare a statutului său, dar și o nouă filosofie a maselor, legitimarea infracționalității prin vot (și majoritate în Parlament) fiind doar o consființire a faptului că românii sunt hoți iar pesediștii sunt doar o subspecie de români dar mai șmecheri.

Dacă v-am pus neuronii pe bigudiuri cu aceste rânduri o să le rezum mai simplu – filozofia politică oficială a PSD este că nu poți fura țara decât cu votul poporului și prin asocierea acestuia la hoția clasei conducătoare.

Ceea ce, să o recunoaștem, sună relativ decent, chiar dacă din punct de vedere democratic e un sofism (căci în spiritul Art. 74 din Constituție, poporul nu-i poate scăpa pe infractori).

Cât despre filosofia economică a Împăratului Românilor Pesediști, ea este socialistă doar în aprență. Dragnea zice așa

dragnea 2

Sunt într-adevăr companii cu venituri mari, strategice sau ne strategice, dar care sunt vai de steaua lor când vine vorba de profit. Asta pentru că, indiferent că dau salarii mari (prea mari) sau că au mii de angajați (când poate s-ar descurca mai bine cu câteva sute) întotdeauna, dar întotdeauna, e cineva care sifonează profitul companiei de stat prin șpăgi disimulate în contracte (abuz în serviciu, desigur, acum o infracțiune dezincriminată de CCR). Desigur, majoritatea poporului pesedist nu face diferența între venit și profit, iar acest tip de retorică naționalist-perversă prinde cu succes.

Perversiunea cu mintea poporului pesedist mai constă și în folosirea formulei păcălitoare pentru ca din România să plece ceva (mai sus, în primul citat).

Fuai de viața mea… ce-ți doresc eu ție, mândră Românie, țară de hoție… deci dacă se privatizează o fabrică nu se securizează prin eficiență niște locuri de muncă, nu se creează altele noi prin dezvoltare, nu se opresc șpăgile politrucilor ce o căpușează de atât amar de ani, ci pleacă cineva cu ea in spate. Poate pleacă profitul sub formă de dividende, dar poporului pesedist nu-i spune nimeni că asta se întâmplă numai după impozitare, după ce adică niște bani (mulți, mult mai mulți după privatizare decât înainte) se duc în pensiile poporului pesedist, ceea ce nu se întâmplă atunci când firma de stat cu venituri mari e căpușată și rămâne strategică dar cu profituri mici.

13625294_10202137167706600_1876017811_nȘi dacă filosofia politică a domnului Dragnea este (firesc cumva) una a infractorului care crede că, dacă o majoritate fură hoția ar trebui dezincriminată, filosofia sa economică este doar aparent socialistă. Domnul Dragnea este exact acel tip de haiduc afacerist, nu capitalist, care privatizează de exemplu Teldrum că, sanki!, îi mergea rău la stat, iar la privat îi scade de cinsprezece ori profitul, chiar dacă Dragnea a venit la guvernare și i-au crescut veniturile.