Ce dracu e în neregulă cu nația asta?

Admit din start posibilitatea ca unele lucruri în materia Justiției să îmi scape. De aia poate și sunt uneori cam exaltat de un succes al Justiției, iar alteori derutat de un eșec. Acum sunt pur și simplu furios căci mi se pare că ne tragem singuri șuturi la bază.

educatoarea

Poate explica cineva în mod decent cum două instanțe au considerat că duamna asta (nu știu cum dracu să-i zic, că-mi trec tot felul de cuvinte urâte prin cap) trebuie cercetată în stare de libertate? Sunt imagini video clare, difuzate de toate televiziunile, sunt chiar declarații ale angajaților care spun că și pe ei îi mai pocnea, e un concurs de infracțiuni, poate și o infracțiune continuată, isterica riscă cel puțin șapte ani de pușcărie dacă nu cumva vreo zece (sau poate nu înțeleg eu art 197 din codul penal), explicați-mi și mie că sunt prost și că m-am pierdut eu de valorile societății noastre, nu ele de mine!

Sau explicați-mi că la noi la români nu e prea grav să agresezi un copil, oricum nu atât de grav ca atunci când agresezi un câine, explicați-mi de ce, după dezrobirea romilor, acum un secol și jumătate, am mai păstrat totuși un soi de robi, care sunt nimeni alții decât copiii noștri, carne din carnea noastră, care n-au cerut să se nască cu așa părinți, așa profesori și educatori, în asemena societate.

Spuneți-mi de ce ne batem joc de ei, deja de câteva decenii, de ce rahaturile de reforme în educație sunt doar discuții despre protecția socială a dascălilor (mai inamovibili decât judecătorii, dar, uite, în multe cazuri, cu fix aceleași mentalități ca și ei) spuneți-mi de ce dezbatem dacă statul într-o bancă șapte ore pe zi la școală îi distruge sau nu coloana copilului, de ce dezbatem ore de religie dar nu dezbatem că au doar o oră de sport pe săptămână, de ce inspecția judiciară a CSM nu vrea să știe care-i problema cu judecătorii de au pus-o în libertate pe educatoarea aia suprinsă de camere în plenitudinea animalității indecente în care se credea singură cu o ființă neajutorată, în vârstă de doi ani…

Spuneți-mi cum s-a distorsionat atât de grav instinctul de conservare al speciei la această nație care-și bate joc de copiii ei!  Cum am ajuns să nu mai avem nici măcar ceea ce toate speciile au? Suntem nebuni?