BIZIDAY: LUNI, 28 martie 2016

  • SRI spune că un număr important de cartele telefonice din România au ajuns în Irak și Siria. După declarația premierului Cioloș, potrivit căruia cartele prepay din România au fost folosite la organizarea unor atentate teroriste, politicienii nu știu cum să reacționeze și, mai ales, cum ar putea să dea o lege care să nu țină cont de decizia Curții Constituționale care a interzis posibilitatea declarării identității la achiziționarea unei cartele preplătite de telefonie mobilă.
  • Guvernul intenționează schimbarea modului de salarizare al bugetarilor prin reducerea diferenței dintre salarii dar și prin acordarea unor sporuri de merit între funcționari. În această dimineaţă, Ministrul Muncii s-a întâlnit din nou la Guvern cu premierul Dacian Cioloş, pentru a definitiva legea care va fi pusă în dezbatere publică în această săptămână.
  • Mișcarea unionistă declanșată la Chișinău în acest weekend printr-un uriaș marș de susținere pare mult mai coagulată decât cele de până acum. E vorba de un program de unificare a infrastructurii dintre România și Republica Moldova astfel încât în 2018, la un secol de la Marea Unire, Moldova și România să redevină de facto un singur stat.