BIZIDAY: LUNI, 21 martie 2016

  • Criza lactatelor a ajuns şi peste hotare, după ce săptămâna trecută Comisia Europeană a emis o alertă pentru brânza de oaie provenită din România. Numai că această alertă nu era pentru brânza de oaie şi nu era nici măcar pentru toată brânza românească vândută în afară. Era vorba despre o alertă pentru brânza de vacă Brădet, pentru care s-a descoperit că este infestată cu bacteria ecoli. Trei zile le-a luat europenilor să modifice alerta greşit emisă.
  • Cursele anulate şi întârziate ale companiei Tarom din ultimii doi ani sunt un efect al deficienţelor tehnice şi administrative. Aceasta este concluzia raportului Corpului de Control al ministrului Transporturilor la compania aeriană. Printre problemele constatate se numără salarii suspect de mari pentru anumiţi angajaţi, salariaţi care, în acte erau la serviciu, iar în realitate acasă, dar şi pierderi care puteau fi evitate.
  • Tot mai multe universități fac cursuri de pregătire gratuite pentru elevii de clasa a 12-a. Oarecum de înteles, pentru că dacă absolvenții nu iau bacul, nici facultățile nu au de unde să facă rost de studenți. Practica a luat amploare începând cu 2011, an în care nici jumătate dintre cei înscriși la bac nu au luat note de trecere.