BIZIDAY: MARȚI, 15 martie 2016

  • Programul de creştere a eficienţei energetice în blocurile de locuinţe, finanţat cu bani europeni, va cuprinde de anul acesta şi lucrări care nu ţin numai de anvelopare. Spre exemplu, finanţarea se va acorda inclusiv pentru repararea acoperişului, a liftului sau pentru iluminatul din bloc. În total se vor acorda 450 de milioane de euro pentru accesarea acestor lucrări.
  • Noul şef al Fiscului vrea să rezolve problema executărilor silite rămase pe hârtie. Prezent astăzi la Comisia pentru Buget-Finanţe din Parlament, Dragoş Doroş a declarat că recuperarea prejudiciilor a fost lăsată până acum pe plan secund, situaţie pe care vrea să o schimbe. De ajutor ar putea fi şi specialiştii Fiscului american, care vor veni anul acesta la Bucureşti.
  • În presa de stat rusă a aparut ca din întâmplare, o hartă care descrie o rută alternativă pentru refugiații sirieni și irakinei. Supriză, aceștia ar urma să treacă prin România, după ce ar traversa Marea Neagră. Întâmplător sau nu, astăzi a avut loc reuniunea Consiliului Suprem de Apărare al țării în care s-a discutat intre altele și despre migrația ilegală.