BIZIDAY: JOI, 10 martie 2016

  • Serviciul Român de Informații susține că decizia Curții Constituționale are un impact cert asupra securităţii naţionale căci ofițerii de informații nu vor mai putea trimite procurorilor probe tehnice complexe ale unor infracţiuni precum cele de spionaj-trădare, terorism, criminalitate organizată transfrontalieră și fapte de mare corupţie. Consiliul Suprem de Apărare a Țării se întrunește mâine într-o ședință de urgență.
  • Preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă, Cristian Grasu, îl atacă pe Raed Arafat acuzândul că favorizează SMURD în detrimentul Salvării. Grasu susține că angajaţii SMURD sunt depăşiţi adesea de situaţiile cu care se confruntă în vreme ce pompierilor li se locă mult mai mulți bani. Arafat respinge acuzațiile, dar conflictul din interiorul serviciilor de urgență este unul serios.
  • Banca Centrală Europeană a redus dobânda de referință la zero, anunțând în același timp că va finanța obligațiuni ale băncilor din Zona Euro cu dobândă negativă. Asta înseamnă efectiv că BCE va plăti băncile cu condiția ca acestea să dea drumul la bani în economiile statelor din Europa.