BIZIDAY: LUNI, 07 martie 2016

  • Afaceristul Dan Adamescu a fost pus sub acuzare astăzi pentru abuz în serviciu şi spălare de bani, într-un nou dosar care priveşte falimentul Astra Asigurări. Procurorii DNA au indicii că patronul celei mai mari companii de asigurări din România a tras bani din aceasta până când falimentul a devenit inevitabil. Lichidarea voluntară a companiei Astra asigurări a produs o pagubă de peste 700 de milioane de lei.
  • Ministerul Transporturilor a găsit o modalitate de a continua lucrările la autostrăzi chiar dacă un constructor cere mai mulți bani. Guvernul va analiza un proiect ce prevede plata pretențiilor în schimbul unor garanții bancare ce sunt sau nu executate la finalul procesului. În acest fel statul nu ar mai trebui să rămână și cu banii luați și cu autostrăzile neterminate.
  • Bugetul Armatei Ruse va scădea pentru prima dată în ultimii 18 ani. E vorba de un procent de 5%, căci Rusia pare a-și fi atins limitele o dată cu scăderea prețului țițeiului. Analizăm în această seară în ce măsură performanțele Armatei Federației Ruse chiar vor avea de suferit, sau dacă acest anunț oficial poate fi o strategie.