BIZIDAY: JOI, 03 martie 2016

  • Aproape patru mii de persoane au ajuns anul trecut în faţa instanţelor în urma cazurilor intrumentate de procurorii direcţiei de investigare a infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism. Jumătate dintre acestea au fost şi rezolvare şi, în urma sentinţelor, aproape trei mii de infractori au primit condamnări definitive.
  • Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins ancheta care vizează retrocedările ilegale în care este implicat Paul al României. De această dată este vorba despre 47 de hectare de pădure situate în Snagov pe care acesta a pus mâna ilegal cu ajutorul omului de afaceri Remus Truică. Paguba statului în acest nou caz este de aproape 10 milioane de euro, sumă care se adaugă celor aproape 136 de milioane de euro pe care i-au calculat anchetatorii că trebuie să îi recupereze din dosarul retrocedării Fermei Băneasa.
  • Mai mulți localnici din comuna Butea din județul Iași au fost trimiși în judecată pentru că, sătui să-și strice mașinile, au început să plombeze singuri gropile din drum. Reclamaţia care a ajuns în instanţă a plecat de la Drumuri Judeţene, autoritate care, deşi recunoaşte că nu are bani pentru repararea drumului, susţin că nu aveau cum să nu-i reclame pe localnici pentru că legea nu permite realizarea de asfaltări în regim propriu.