BIZIDAY: MARȚI, 01 martie 2016

  • Scandalul legat de infestarea cu bacteria e-coli la bebeluşi a provocat o adevărată isterie, căci nu este foarte clar nici până acum cauza îmbolnăvirii acestora sau, cel puțin, dacă există o cauză comună. După săptămâni bune de la declanșarea crizei autorităţile au ajuns la concluzia că e posibil ca bacteria să provină din brânza proaspătă de vaci produsă de o firmă din Brădet, judeţul Argeş.
  • Detinuții din România trebuie să mănânce mai bine! O spun judecătorii de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului care mai adaugă faptul că țara noastră are la dispoziție un an de zile să se conformeze. Ministrul Justiției încearcă să obțină o amânare a acestei decizii, care ar face ca statul român să plătească pentru hrana deținuților undeva la 90 de milioane de euro pe an.
  • Încă o autostradă cu probleme în România. Un deal s-a surpat pe o porţiune de 150 de metri de pe autostrada A6. Este vorba despre un tronson din autostrada care ar urma să lege Lugojul de Calafat. Prăbuşirea dealului vine la un an după ce constructorii s-au confruntat cu aceeaşi problemă, într-o altă zonă a acesteia. Din cauza aceasta acum se circulă cu restricţii de viteză.