BIZIDAY: LUNI, 29 februarie 2016

  • Ungaria va ridica un gard de sârmă ghimpată pe toată lungimea graniței cu România. A spus-o chiar premierul Viktor Orban, iar Orban a avut anul trecut informații destul de exacte în anticiparea valului de refugiați ce a urmat. De acum întrebarea este ce ar trebui să facă România, care are peste 250 de kilometri de graniță terestră cu Serbia.
  • Primele trei cele mai mari bănci din România au anunțat pentru anul trecut profituri însumate de peste 800 de milioane de euro, dar mai mult de jumătate din această sumă a fost făcută de Banca Transilvania. Deși BCR, cea mai mare bancă din România a anunţat un profit de peste 200 de milioane de euro, acesta pare a fi rezultat dintr-o operațiune de curățare a bilanțului de creditele neperformante.
  • Românii dovedesc un apetit în creștere de achiziții, mai ales pe credit.Cu sau fără legătură cu legea dării în plată, procentul celor care au căutat o locuință a crescut considerabil, asta deși dezvoltatorii imobiliari și-au temperat semnificativ intențiile de a construi.