BIZIDAY: MIERCURI, 24 februarie 2016

  • Afaceristul Gruia Stoica a primit o sentinţa definitivă cu suspendare într-un dosar în care procurorii au reușit totuși să dovedească intenția de a truca o licitație de 100 de milioane de euro. Jucătorii Înaltei Curți au arătat multă clemență, iar Gruia Stoica va presta 90 de zile de muncă în folosul comunității la Direcția Educațională din Voluntari. Interesant este că din completul ce l-a scăpat pe Gruia unul dintre judecători s-a opus pedepsei cu suspendare iar ceilalți sunt aceiași care l-au făcut scăpat în primă instanță și pe Gigi Becali.
  • Antifrauda și DIICOT au făcut astăzi descinderi simultane la mai bine de 90 de firme din patru județe ale țării, pentru a putea anihila un uriaș lanț de evaziune fiscală cu cereale. Paguba estimată este de peste 20 de milioane de euro ceea ce înseamnă că prin aceste firme trecea o bună parte a grâului din Bărăgan.
  • Premierul Dacian Cioloș a dat un semnal explicit de schimbare în Poliția Română prin susținerea polițistului rebel și scriitor Marian Godină. S-a întâmplat imediat după o ședință de guvern în care s-a decis reducerea birocrației iar cetăţenii au fost invitați să propună desființarea unor formulare ce li se par inutile.