BIZIDAY: JOI, 18 februarie 2016

  • Trei milioane de euro. Atât ar fi cerut fostul vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, pentru a măslui rezultatul unui control făcut la compania de asigurări Carpatica. A primit doar zece la sută din această sumă, în trei tranşe, spun procurorii, care în această după-amiază l-au şi reţinut.
  • Metoda „factura” a îmbrăcat o haină nouă în vestul țării. Evazioniștii au trecut graniţa pentru a-i păcăli pe anchetatori. Membrii unei rețele din judeţul Timiş care cumpără şi vând cereale au fost ridicați de procurorii DNA pentru că ar fi prejudiciat statul cu trei milioane de euro, cu ajutorul unor firme din Serbia care eliberau facturi fictive. Capul rețelei spun procurorii e chiar „regele grânelor” din Banat, Cristian Popa.
  • Petrom și-a anunțat rezultatele financiare pentru 2015. Cele 690 de milioane de lei reprezintă prima pierdere a celor de la OMV Petrom de la privatizarea din 2004. Pierderile ar fi fost încă și mai mari dacă Petrom nu ar fi avut rafinării sau termocentrale care au prelucrat petrolul și gazele extrase. E drept că oficialii companiei se așteptau la ce e mai rău pentru 2015 și la începutul anului trecut, anunțau o tăiere a investițiilor cu până la 35 la sută.