BIZIDAY: MARȚI, 9 februarie 2016

  • O nouă ieftinire a medicamentelor este inevitabilă. Întrebarea care se pune este dacă odată ieftinite, se vor mai găsi pe piață. În acest moment, când decontează medicamentele inovative, Ministerul Sănătații ia în calcul cel mai mic preț din Europa. Plafonul ar urma să scadă și mai mult, căci de la 1 iulie ar urma să intre în vigoare o lege care spune că producătorii de inovative trebuie să vândă la un preț cu 35% mai mic decât cel actual.
  • Nu este cert ce anume îi stresează pe angajaţii primăriei Câlnic, din județul Gorj, dar primarul le-a dat doi ani spor de stres. S-a întâmplat între 2012 şi 2014, Curtea de Conturi le-a cerut banii înapoi dar instanţa le-a dat dreptate funcționarilor.
  • Primaria Capitalei vrea cu orice preţ să recupereze banii europeni pierduţi din cauza lucrărilor neterminate la timp. E vorba despre mai bine de 130 de milioane de lei pe care Primăria ar trebui să îi acopere din bugetul propriu, deşi instituţia dă vina pe firmele care au câştigat respectivele lucrări. Primăria a declanşat deja un audit ca să vadă cine se face responsabil de pierderea banilor.