BIZIDAY: LUNI, 8 februarie 2016

  • După modelul marilor contribuabili, fiscul s-a gândit că ar fi o idee bună să publice datoriile care sunt de cel puţin o sută de lei. Lista trimestrială cu toţi restanţierii ar putea apărea cel târziu la finalul lunii aprilie şi va cuprinde numele şi prenumele datornicilor, împreună cu sumele de plată.
  • Bugetul de anul acesta al Primăriei Capitalei e aproape identic cu cel de anul trecut – puţin peste 4,1 miliarde de lei. Banii merg în patru mari direcţii. Peste 700 de milioane de lei înseamnă cheltuielile de funcţionare. Un miliard de lei ajunge la cele două regii falimentare, RADET şi RATB. Cam tot atât vor primi celelalte instituţiile ale municipalităţii. Iar pentru investiţii în oraş mai răman doar 1,2 miliarde de lei.
  • Statul pregăteşte o nouă restructurare la CFR Marfă. De această dată după un plan întocmit de o firmă de consultanţă şi speră ca în 2017 compania să fie într-o stare suficient de bună astfel încât să fie scoasă din nou la vânzare. Deocamdată, însă, CFR Marfă se luptă să-şi achite facturile. La finalul lunii trecute, compania care administrează infrastructura feroviară i-a blocat conturile pentru o datorie de aproape 450 de milioane de lei.