BIZIDAY: JOI, 4 februarie 2016

  • Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare, iar afacerea vizelor de flotant înfloreşte şi în Bucureşti. Cei care nu ştiu ce să facă, la o simplă căutare pe internet, găsesc imediat pe cineva care să îi înveţe. S-a creat o adevărată piață a vizelor de flotant. O astfel de viză costă o sută, şi chiar 150 de euro, iar domiciliul se schimbă temporar, pe hârtie.
  • După ce s-au înmulţit cazurile medicilor prinşi că decontau de la casa de sănătate servicii pe care nu le-au făcut niciodată sau emiteau reţete compensate către pacienţi care nu mai erau în viaţă, Curtea de Conturi a vrut să verifice atent cum anume este împătţit bugetul casei de asigurări de sănătate şi în baza căror acte. Verificările se referă la anul 2014 şi au scos la iveală că 16 milioane de lei au fost irosite pe tratamente cu medicamente scumpe, prescrise unor persoane decedate, reţete compensate sută la sută pentru persoane care nu aveau acest drept şi pacienţi internaţi simultan în două spitale.
  • Vă mai amintiţi stâlpul din mijlocul drumului de la Craiova? Ei bine, acelaşi constructor care a asfaltat în jurul stâlpului a reuşit acum să facă o şoşea de centură care s-a stricat înainte de a fi inaugurată. Centura de Sud a Craiovei are deja fisuri, deşi drumul nici măcar nu a fost finalizat. Lucrarea, de peste 12 milioane de euro, trebuia să fie gata la finalul anului 2015, cu doi ani întârziere faţă de termenul iniţial.