BIZIDAY: MIERCURI, 3 februarie 2016

  • Economia României creşte statistic şi, cu toate acestea, oamenii nu prea simt acest lucru în veniturile lor. O explicaţie pentru acest lucru vine de la analiştii Coface care susţin că există un decalaj de trei ani între ce spune statistica despre evoluţia economiei şi ce resimt, de fapt, oamenii.
  • După ce anunţă că a reuşit să piardă într-un singur an aproape un miliard de lei peste alte şapte sute raportate în 2014, Complexul Energetic Oltenia uimeşte prin modul în care a făcut angajări. Nu orice fel de angajări, ci este vorba despre cele care îi vizează pe apropiaţii lui Laurenţiu Ciurel, fostul preşedinte al complexului. Contractele de muncă au fost semnate chiar de acesta şi acum, noua conducere a realizat că respectivelor rude nu li se poate modifica salariul și nici nu pot fi concediate.
  • O altă despăgubire acordată în schimbul unui teren atrage atenţia DNA. Procurorii anticorupţie verifică dacă suma obţinută de nepotul lui George Becali – aproximativ 70 de milioane de euro – este preţul corect al unui teren din judeţul Ilfov. Despăgubirea a fost obţinută printr-o decizie definitivă a Curţii Supreme. Corpul de control al primului ministru arată că valoarea terenului ar fi fost de fapt de trei ori mai mică.