BIZIDAY: JOI, 28 ianuarie 2016

  • Albalact a anunțat astăzi o înțelegere de preluare cu gigantul Lactalis. Francezii vor prelua liderul pieței lactatelor din România, o companie care numai anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. În această seară vă spunem povestea ascensiunii fulminante a unui brand românesc dar comentăm și misterele inevitabilei preluări de către un gigant internațional.
  • Petrolul s-a scumpit cu 30% într-o săptămână, mai exact în săptămâna în care președintele Iranului a colindat Europa, încheind acorduri de zeci de miliarde de euro. În mod normal o previzibilă inundație cu petrol iranian ar fi trebuit să ieftinească petrolul, dar creșterea prețului pare a fi salutul pe care Rusia și Arabia Saudită îl transmit americanilor în noile condiții.
  • Facebook a anunțat rezultate senzaționale căci acum cel puțin un sfert din populația planetei are cont pe rețeaua de socializare. Și dacă să îți faci cont este gratis, noi vă explicăm în această seară mecanismul prin care Facebook s-a transformat într-o uriașă piaţă de publicitate camuflată, o piață ce a produs organizatorului un profit de 1,6 miliarde de dolari în doar trei luni.