BIZIDAY: MIERCURI, 27 ianuarie 2016

  • Procurorul General Tiberiu Nițu nu a luat încă o decizie în privința demisiei și nici ministrul Justiției nu pare foarte hotărâtă să îl revoce din funcție, în urma informațiilor publicate de DNA ce par a indica destul de clar o complicitate a acestuia cu fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. Raportul pe Justiție de la Comisia Europeană este departe de a fi unul bun, căci el indică de fapt rezistența clasei politice și chiar o solidaritate împotriva DNA.
  • Din dorinţa de a transforma Bucureştiul într-o capitală europeană turistică, primăria generală a aprobat un proiect ce va costa cam cât bugetul pe cinci ani al unui județ mai sărac al României. În total, planurile primăriei sunt estimate la 240 de milioane de euro, ar urma să fie finanțate mai ales din fonduri europene, dar adevărata problemă este utilitatea acestui proiect.
  • Deşi au raportat un profit record la finalul anului trecut, americanii de la Apple s-au trezit puşi în faţa unui scenariu nedorit: vânzările iPhone au fost mult sub aşteptări, căci ultimul model, 6s, nu a avut succentul scontat în rândul fanilor Apple.