BIZIDAY: MARȚI, 26 ianuarie 2016

  • În condiții normale, gazele importate din Rusia sunt de două ori mai scumpe decât cele din producția internă. În iarna trecută, costau cam 530 de dolari mia de metri cubi, însă conform Ministerului Energiei, ultimele importuri au ajuns să fie chiar mai ieftine decât producția Petrom sau Romgaz. Astfel, Gazprom vinde acum gaze în România cu 250 de dolari mia de metri cubi, iar gazele românești se contractează la 280 de dolari.
  • Mita, cred unii, foloseşte la examenul de capacitate, la BAC sau la examenele anuale din universitate. Dacă părinţii şi copiii oferă, unii profesori nu se jenează să încalce reguli pe care ar trebui să le predea şi să le respecte cu sfinţenie. Doar anul trecut, lăcomia a trimis patru profesori după gratii. Alţi 60 au fost trimişi în judecată. Nici cei care au înmânat plicurile nu au scăpat de pedepse. Doar în 2008, 81 de elevi din Sighet au fost condamnaţi la închisoare pentru cumpărare de influenţă.
  • Dacă locuiți la oraș și aveți cel mult 35 de ani, primăria ar putea vă concesioneze cu titlu gratuit un teren pe care să vă construiți o casă. Cel puțin 150 de metri pătrați în municipii și 250 de metri pătrați în orașe și comune. Legea e veche de 13 ani, dar prea puțini primari s-au învrednicit să o aplice, deși în România nu ducem lipsă de teren nefolosit. Astăzi vă prezentăm un studiu de caz cu ce s-a întâmplat în Chitila, oraș aflat la o aruncătură de băț de București.