BIZIDAY: MIERCURI, 20 ianuarie 2016

  • Învestirea Guvernului de la Chișinău întârzie, deși el a fost votat în Parlament. Imediat după acel moment grupuri de manifestanți violenți au luat cu asaltul Parlamentul, reușind să dezarmeze forțele de ordine și să pătrundă în clădire. Nu este clar de ce președintele Nicolae Timofti a amânat depunerea jurământului noului Guvern, dar nici nu este exclus ca ceremonia să fi avut loc fără mediatizare.
  • Curtea Constituțională a admis contestația guvernului Cioloș împotriva legii ce prevede pensii speciale pentru foștii primari, viceprimari și lideri de județe. Aceasta nu este clară în privința sferei celor care ar trebui să beneficieze de pensie specială, încalcă principiul egalității și nici nu precizează cine ar trebui să plătească aceste pensii.
  • Ikea pare a demara un proiect imobiliar de lux într-una dintre cele mai scumpe zone ale Capitalei. Divizia de investiții a grupului suedez a cumpărat un teren de 48 de hectare în Sectorul 1 din Bucureşti, posibil pentru a construi locuințe pentru cei mai bogați dintre locuitorii capitalei.