BIZIDAY: MARȚI, 19 ianuarie 2016

  • Fiscul se interesează ce studii au patronii din România, ce bani deţin în conturile din străinătate, dacă au datorii şi cine îi poate recomanda că sunt oneşti. Aşa vor inspectorii fiscali să prevină evaziunea fiscală. Toate aceste întrebări sunt trecute într-un formular pe care patronii trebuie să-l completeze dacă vor să obţină deduceri de la stat. Oamenii de afaceri reclamă însă că inspectorii fiscali cer o grămadă de documente într-un timp scurt şi că sunt priviţi din start drept evazionişti.
  • Încă o amendă pentru facturarea în avans a consumului de energie sau de gaze. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a dat o amendă de 500 de mii de lei furnizorului de energie CEZ pentru această practică. Anul trecut, ANRE a sancţionat şi compania de gaze GDF Suez pentru aceleaşi probleme.
  • De câțiva ani buni, firma privată de transport feroviar Softrans face curse între Craiova, București și Brașov. E drept, folosește trenuri fabricate de Softronic, companie cu care se află în același grup. Acum, compania ar vrea să se extindă, numai că de data aceasta a luat în calcul o rută externă. Care este aceasta?