BIZIDAY: LUNI, 18 ianuarie 2016

  • OMV anunță că nu sunt suficiente tăierile de bugete pe care le-a operat din cauza scăderii prețului țițeiului, dar nu precizează dacă va trece la restructurări. Compania de care depind direct și indirect 80 de mii de slujbe din România a tăiat până acum doar investițiile, dar asta pentru că nu și-a imaginat că prețul barilului poate scădea atât de mult. Pe de altă parte, OMV este interesat acum mai mult de achiziția de zăcăminte ieftine în loc de exploatări scumpe, așa cum sunt cele din Marea Neagră.
  • Dacia şi-a depăşit recordul de vânzări în lume, dar mare parte dintre acestea nu mai sunt fabricate în România. Creșterea cea mai mare de vânzări este din Marea Britanie, unde Dacia a reușit să vândă chiar mai multe mașini decât în România. Atâta doar că Dusterul cu volan pe dreapta vine din India, nu de la Mioveni.
  • Președintele Franței, Francois Hollande, pare a se fi obișnuit cu stările de urgență. A mai decretat una, de urgență economică, un plan prin care statul francez dă bani direct companiilor care angajează șomeri tineri. Dincolo de problema destul de mare a șomajului, Franța pare a fi înțeles și problema pe care o are cu tinerii care, în lipsa unui loc de muncă devin teroriști.