BIZIDAY: MIERCURI, 13 ianuarie 2016

  • 2015 a fost un an al majorărilor salariale şi acest lucru l-au resimţit în special cei care primesc minimul pe economie. Toate au avut ca punct de plecare creşterile impuse de stat, dar, raportat la ele, statistica anunţă că salariul mediu net în România a fost la finalul lui 2015 cu zece la sută mai mare decât la finalul lui 2014.
  • O analiză extinsă legată de modul în care a evoluat preţul alimentelor anul trecut arată că acestea au fost într-adevăr mai ieftine datorită reducerii TVA de la 24 la 9 la sută. S-a întâmplat în luna iunie a anului trecut şi, după cum arată cifrele de la statistică, acela a fost momentul în care mâncarea s-a ieftinit cu peste opt la sută faţă de luna anterioară.
  • Moldova se îndreaptă încet și sigur către alegeri anticipate, al căror rezultat e greu de intuit. Președintele Nicolae Timofti nu a fost de acord cu nominalizarea lui Vladimir Plahotniuc, cel poreclit de presa din Moldova “Păpușarul”. Desigur, de trustul de presa care nu îi aparține. Teoretic, ar mai fi timp până pe 29 ianuarie să se aleagă un nou guvern.