Curent sau gaz pentru o lună, gratuit, la schimb cu o poveste

O poveste adevărată poate fi transformată într-o factură de electricitate sau gaz, plătită de E.ON România, în locul unui cunoscut de-al tău. Compania de energie a lansat de câteva zile campania Dăruieşte Lumina Crăciunului, prin intermediul căreia vor fi dăruite 800 de pachete a câte 200 de kWh (consumul mediu al unei gospodării româneşti pe o lună) către familii de abonaţi pe care îi recomandă prieteni sau cunoscuţi. Pentru 10 dintre ei, gratuitatea va fi extinsă la un an. Beneficiarii trebuie să fie abonaţi E.ON România.

941055_1645845712369844_970398312669059330_n

Peste 400 de poveşti au fost înscrise deja în aplicaţie, care poate fi găsită aici.

Oamenii îşi înscriu cunoscuţii, bunicii de la ţară sau vecinii aflaţi în nevoie.

Bunica mea, Bleoca Livia, văduvă, a muncit toată viaţa în agricultură şi acum, la 84 de ani, locuieşte singură şi creşte păsări, aşteptându-şi nepoţii şi copii. Este cea mai generoasă persoană pe care o cunosc!

Șerban a avut un accident de muncă în anul 1997, şi de atunci este pensionat pe caz de boală, nu a mai putut lucra niciodată (are în prezent 63 de ani). Are o pensie foarte mică (~700 RON, din care este foarte greu să plătească toate datoriile). Cred că ar fi un adevărat cadou de Crăciun să poată beneficia…

Părinţi mei stau singuri în Sibiu, iar iarna le este foarte greu să încălzească casa pentru că au costuri foarte mari cu facturile, cu medicamente cumpărate lunar pentru diabet şi alte boli, cu doctorii la fel, lunar, iar pensia lor este foarte mică pentru nevoile lor. Sper să le pot oferi un strop de bucurie reducând factura la gaze. Mulţumesc

O mamă minunată care a rămas singură cu două fete. Tatăl le veghează de nouă ani din lumea îngerilor”.

Nu mă descurc prea mult în a povesti. Ce-i drept, vreau să văd dacă acest gen de campanii sunt adevărate şi dacă în ţara asta cineva mai este capabil să facă câteva fapte bune, acum, în preajma sărbătorilor.

Da, campania e adevărată şi are un concept simplu: E.ON donează 185.000 de kWh, iar comunitatea decide unde se duc. Cele 800 de pachete de energie pentru o lună se vor oferi în ordinea înscrierilor valabile. Campania se adresează celor peste 3 milioane de persoane, clienţi ai E.ON Energie România.

Practic, donaţia se va realiza prin intermediul facturii lunare a abonatului, kilowaţii urmând să fie scăzuţi din factura de energie electrică şi gaze naturale a beneficiarilor, abonaţi ai E.ON România.

Propunerile de donaţii vor fi făcute de utilizatorii de social media pentru acele persoane din comunitate, apropiate lor, care au cea mai mare nevoie de ajutor. Nu este nevoie să fii abonat E.ON România ca să faci o propunere de donaţie, însă este nevoie să fii abonat pentru a o putea primi.

Fiecare din utilizatorii care accesează aplicaţia trebuie să înscrie o scurtă poveste a cazului respectiv, iar persoana pentru care se solicită ajutorul îl va primi garantat, dacă informaţiile redate sunt reale* şi poate fi identificată în baza de date a abonaţilor E.ON România.

Utilizatorii aplicaţiei nu se pot propune pe ei inşişi, iar înscrierea este validă doar dacă aceştia propun un prieten sau o cunoştinţă care are nevoie de ajutor.

De asemenea, se vor acorda şi 10 mari pachete de energie, a câte 2500 de kWh fiecare, echivalentul în energie electrică şi gaz, pentru un an.

Cele din urmă vor fi acordate de către un juriu format din Vlad Petreanu, Victor Kapra şi Lucian Mîndruţă, în intervalul 5-10 ianuarie 2016.

Campania „Dăruieşte Lumina Craciunului este cea din urmă campanie dintr-o serie de proiecte şi acţiuni programate pentru 2015,  an în care compania E.ON România marchează 10 ani de prezenţă pe piaţa de energie locală.

*E.ON România va verifica doar dacă persoana recomandată în aplicaţie este client E.ON, respectiv dacă numele, adresa şi codul de client sunt corecte. Donaţia se va realiza apoi în ordinea înscrierilor, până la epuizarea celor 800 de pachete.