BIZIDAY: LUNI, 14 decembrie 2015

  • Concursul Național de Rezidențiat s-a încheiat, s-au făcut toate repartiţiile, iar tinerii au trecut la următorul pas, adică să întocmească dosarele şi să poată profesa în spitale. Doar că 153 dintre ei, deşi au obţinut punctajul de promovare, au rămas fără locuri şi fără posturi. Motivul – nu există posturi libere şi nu au voie să meargă să lucreze în alte spitale decât în cele care aparţin de centrul universitar unde au susţinut examenul de rezidenţiat.
  • Senatul României a decis astăzi eliminarea de pe ecranele televizoarelor şi de la radio a publicităţii pentru medicamente. Mai mult, orice tip de reclame pentru medicamentele eliberate doar cu reţetă vor fi interzise. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege mai trebuie promulgat de preşedintele României.
  • De la întâi ianuarie, tariful mediu de distribuţie al energiei electrice scade cu 12 procente în toată ţara. Decizia a fost luată de ANRE, după ce autorităţile au dezvăluit profiturile uriaşe obţinute de companii prin intermediul facturilor la energie electrică. În spatele acestor profituri stau mecanisme financiare pe care chiar statul le girează.