BIZIDAY: MIERCURI, 9 decembrie 2015

  • Bugetul pe 2016 nu schimbă filosofia consumeristă a statului român, dar introduce un criteriu nou de alocare a investițiilor. Pentru că nu-i ajung banii, Guvernul va păstra în rezervă 2 miliarde de euro pe care le va aloca, pe parcursul anului, către lucrările la care constructorii nu ”trag mâța de coadă”. În acest fel ei sunt forțați să intre într-un soi de concurență. În același timp, bisericile nu vor primi bani de investiții de la bugetul central, dar fiecare comunitate locală va decide dacă dorește să pună investițiile în lăcașuri de cult înaintea celor din educație și sănătate.
  • DNA-ul a sărbătorit prin muncă Ziua Internațională a Luptei Împotriva Corupției, cu un uriaș dosar de retrocedare în care sunt implicați prințul Paul de România și mâna dreaptă a fostului premier Adrian Năstase, Remus Truică. Și jurnalistul Dan Andronic, precum și alți oameni din jurul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu dau la această oră declarații într-o afacere de peste 100 de milioane de euro.
  • Fiscul a trecut la verificat averile următorilor 30 de români bogaţi dintr-un top al riscului cu personaje ce rămân secrete. Știm sigur că sunt patroni ai unor mari firme din România, iar veniturile nedeclarate pe care nu pot să le justifice se apropie de 90 de milioane de lei.